10 színes virágos kert, amitől vidámabb lesz a napod

A szürke betonfalak közül kimozdulva minden szál virágot szépnek lát az ember. Akár a hollandiai tulipán ültetvényeken, akár hazafelé a vasút menti napraforgó földeken, vagy idehaza a tihanyi levendulásban látunk ennyi virágot egyszerre, a sok színes virág megdobogtatja az ember szívét. Csokorba szedtünk néhány szépséges virágos mezőt, hogy együtt gyönyörködhessünk a természetben.

1. Virág terápia

A színterápia közismerten jótékony hatással van az emberre. Ha megfelelő, számunkra kedves színekkel vesszük körül magunkat, az nyugtatólag hat a lelkünkre. Gondoljunk csak a fekete, vagy egy élénk sárga színre: ugye milyen erős a kontraszt? Saját kertünkben bármilyen ízlésünknek megfelelő virágot elültethetünk, az eredmény garantáltan hatással lesz ránk!

Kardvirág

Vajon milyen lehetett anno, amikor ezek az illatos virágok csak úgy maguktól voltak a szabadban?

2. Nem kell nagyban gondolkodni

Ha jól szeretnéd érezni magad egy szép környezetben, bármilyen virág megteszi. A kamilla, vagy az aprócska százszorszép fehér színű virágai is elbűvölőek, ha sok van belőlük a kertben. Ennél pedig mi sem egyszerűbb, hiszen ma már van olyan fűmag a kereskedelemben, amiben százszorszép magok is vannak. Ha pedig kamillát ültetnél, ne felejtsd el, hogy a kamillának számos gyógyhatása van!

Kamilla

A kamilla nemcsak esztétikus, de a belőle készült tea külsőleg gyulladáscsökkentő hatású

3. Használjunk kiegészítőket!

Ha nem győzzük kivárni a virágzást, használjunk görög tálat, felakasztható kaspókat a teraszainkon! Ha más nincs, a bolti cserepes virágokkal is lehet varázsolni, valamint kültéri festékkel is lehet színeket varázsolni a kertbe egy-egy virágtartóval, színes kerítéssel, madárházzal…

Görög tál

A virágos kert néhány kaspóval, görögtállal, vagy ajtó mellé kihelyezett virágcseréppel még színesebbé tehető.

4. Virág virág hátán

Persze nagyban is lehet gondolkodni, de ha nem vagyunk kereskedők, hobbi kertészként gondoljunk mindig a fenntarthatóságra! Vajon minden évben biztosítani tudjuk ezeknek a virágoknak a vizet? A földet? A tápot?

Virágsorok

Akármilyen virág a kedvenced, csak szórd el a magját és locsold! Biztos lehetsz benne, hogy meg fogja hálálni!

5. A kevesebb néha több

A színes virágokat természetes formában is be lehet varázsolni a kertünkbe, mintha egy virágos mezőn járnánk…

Színes virág

Egyszerű mezei virágokal is csodákat lehet művelni!

6. Méhbarát kertek

Ha a méheket is szeretnénk figyelembe venni, tulajdonképpen mindegy, hogy milyen virágokat válogatunk össze! A szenderek a tölcséres virágok nektárját szívogatják, a szitakötők pedig értelemszerűen a vízparti növényeket kedvelik. A szitakötő étlapján gyakran szerepel a szúnyog!

Sárga virágok

A méhecskének mindegy, de a te ízlésed

7. Tipegő kísérő megoldások

A jókora virághalom létrehozásához apró léptekkel lehet eljutni. Egy kis tipegő mentén is gyönyörű virágsort lehet nevelgetni! Ezek a növények lehetnek színes virágok, örökzöldek, de akár fasor is. Ezek a diszkrét kísérő virágok sosem kérdeznek semmit, de hálásak a gondozásért és sorfalat állnak neked a hét minden napján!

Tulipánok

A tipegő magában is szép, hát még színes kísérőivel!

8. Illatozó bokrok

Bár az ember kicsiben kezdi, egyetlen palántának is nagyon tud örülni, amikor sikerül belőle egy méteres bokrot nevelni. Ezek az első lépések a virágos kerthez. Az első sikerélmények olyan hamar eljönnek majd, hogy el sem hiszi az ember! S hogy mi lesz belőle?

Levendula

Az első levendula bokor adja magát. Vagyis a következőt!

9. Virágok, ameddig a szem ellát

Mindenki kicsiben kezdi. De ha valaki kellő rutinnal rendelkezik, még az is lehet hogy tovább lép a hobbi kertészetnél és új szakmára lel! Hiszen valakinek a közterületek, a nemzeti parkok virágait is gondoznia kell!

Virágoskert

Ilyen környezetben ki az, aki rosszul tudná érezni magát?!

10. Virággal festeni

Ha pedig egy levendulafarmon dolgoznál, az így nézne ki. Szép környezetben, a természet közelében dolgozni is sokat jelent! Virágra fel!

Levendula mező

Az igazi virágos mezőt ritkán látni a természetben!

Képek: pixabay.com