10 világhírű szépségideál az 50-es évektől napjainkig

A szépség múlandó – szokták mondani, de van, aki semmit sem változik az idő múlásával. Bárhogy legyen is, a hírességek között vannak igazi “örökzöldek”, akár a növények és a slágerek között. Az alábbi képek is bizonyítják, hogy a szépség tényleg belülről fakad, hiszen kisugárzás nélkül fabatkát sem ér egy szép arc. Lássuk hát a halhatatlan szépségideálokat!

Marilyn Monroe, 1953

1.Marilyn Monroe az ‘50-es évek szexszimbóluma

Marilyn Monroe címlaplányból vált színésznővé az ‘50-es években. Igazi szexszimbólum volt ő, aki több filmjében is a “buta szőke” leányzó karakterével lopta be magát a férfi szívekbe. Pedig bizony Marilyn Monroe is önbizalomhiányban szenvedett, mint a legtöbb nő a világon. Marilyn így vélekedett a szépségről: „Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak, és a társadalom torz.”

Fotó: https://hu.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe

Audrey Hepburn

2. Audrey Hepburn, az elegáns, darázsderekú divat ikon

Audrey Hepburn kislányos bájával és színészi tehetségével szintén az ‘50-es években ragadta el nézőközönségének figyelmét, emellett az UNICEF utazó nagykövete volt! Az Oscar-díjas színésznőt gyakran emlegették “darázsderekúként” karcsúságáért, talán ez lehet az egyik oka, hogy korának divat ikonjává vált!

Fotó: https://femina.hu/vilagsztar/audrey-hepburn-meghalt-25-eve/

Sophia Loren

3. Sophia Loren, az Oscar-díjas olasz szépség

Aligha akad olyan ember, aki ne ismerné Sophia Loren nevét. Van aki Oscar-díjat kapott filmjei végett ismeri, van aki a napszemüveg reklámarcaként, de azt kevesen tudják, hogy indult a pályája. Bár Kislány korában “piszkafának” csúfolták, 15 évesen második lett egy nápolyi szépségversenyen. Sokat köszönhet az édesanyjának, aki nem csak benevezte a versenyre, de egy függönyből varrt neki ruhát az eseményre és később, az első statiszta szerepet is ő szerezte neki. Innen már egyenes út vezetett a siker felé, ahol az egész világ felfigyelt a színészi tehetségére és a szépségére.

Fotó: https://pixabay.com/hu/sophia-loren-sz%C3%ADn%C3%A9szn%C5%91-%C3%A9vj%C3%A1rat-394272/

Cindy Crawford

4. Cindy Crawford, az anyajegyes szupermodell

Cindy Crawford a 80-90-es évek szupermodellje, akit talán épp a nem mindennapi anyajegye tett világhírűvé. Többször szerepelt címlapokon, habár először a Vogue magazin címlapfotójáról eltüntették a ma már védjegyének számító “szépséghibát”. Cindyt egy kukoricaföldön fedezte fel egy fotós, mára már saját cége van, szépségápolási termékeket gyárt.

Fotó: https://beautymagazin.hu/cindy-crawford-5-szepsegtitka/

Claudia Schiffer

5. Claudia Shiffer, a mindig szőke szupermodell

Claudia Schiffert 1987-ben fedezte fel a Metropolitan divatügynökség vezetője egy diszkóban. A gyönyörűszép szőke szupermodellt számos televíziós reklámban láthattuk a ‘80-90-es években.

Fotó: https://www.facebook.com/ClaudiaSchifferOfficial/

Whitney Houston

6. Whitney Houston, az aranytorkú szépség

Whitney Houston, a rekordok könyvébe is bekerült, mint a legtöbbet díjazott női előadóművész. A hatszoros Grammy-díjas és számos más díjat bezsebelő amerikai énekesnő, vagy ahogy sokan nevezik: “A hang” nem csak elképesztő énektudásáért volt különleges, szépsége is legendás volt a nyolcvanas években.

Fotó: https://www.facebook.com/WhitneyHouston/?tn-str=k*F

Pamela Anderson

7. Pamela Anderson, a Baywatch szőke szépsége

Melyik nő ne álmodna olyan testi adottságokról, mint amilyen a ‘90-es évek Baywatch c. TV sorozatának Pamela Andersonjáé? A modellből lett színésznő, egy sörreklámban kezdte pályafutását, ahonnan egyenes út vezetett a Playboy magazin címlapjára. Pamela szerepelt a legtöbbször ennek a magazinnak a címlapján.

Fotó: https://www.facebook.com/pamelaandersonfoundation/?tn-str=k*F

Milla Jovovich

8. Milla Jovovich, a Kék Lagúna kékszemű Évája

Az 1991-es “Visszatérés a kék lagúnába” c. film női főszereplője, Milla Jovovich 16 éves volt, amikor a filmet forgatták. A filmben gyönyörű kék szemeivel és az Édenkert Éváját megtestesítő szépségével azonnal elvarázsolta a férfi szíveket. Milla már kilenc éves korában színészkedett és 11 évesen már modell volt.

Fotó: http://ru.hellomagazine.com/zvezdy/zvezdnye-pary/8630-zvezdnyy-roman-mila-yovovich-i-pol-anderson.html

Madonna

9. Madonna, az örökké lázadó szépség

A Pop királynőjét énekesnőként ismerjük, ám Madonna a hetvenes évek végén táncosnőként kezdte. Énekesi karrierje csak a nyolcvanas évek elején kezdődött, de abban az időben színészi tehetségét is megismerhette a világ. A “Ki ez a lány?” című filmben egy lázadó tinédzserként láthattuk, ahol a természetes szépség egy egészen más, ám annál érdekesebb arcát mutatta.

Fotó: http://www.stylemagazin.hu/hir/Provokativ-Pimasz-Profi-Madonna-58-eves/15859/celebrity/?sg-gallery=0

10. Angelina Jolie, a világ legszebb nője

Angelina Joliet a világ egyik legszebb nőjének tartják. Angelina már 14 éves korában modellkedni kezdett, majd videoklipekben szerepelt. Már elismert színésznő volt, amikor a világhírű Lara Croft bőrébe bújva a Tomb Rider c. videojáték megfilmesítésében is főszerepet vállalt. Jolie nem csak szép, de példaértékű tettet hajtott végre, amivel nemcsak a nők, de az egész világ figyelmét tudatosan felhívta magára, hogy bátorítsa a nőket a betegségek megelőzésére. Ahhoz, hogy a családjában már előfordult rák kialakulásának esélyét csökkentse, eltávolíttatta a melleit ezzel azt is bebizonyítva, hogy a szépség nem minden.

Fotó: https://eselcine.com/angelina-jolie/