8 helyszín, ahol az álomnyaralásodat elképzelted

A te álomnyaralásod milyen? Homokos tengerparton vagy a kedveseddel? Vagy véget nem érő buliban koktélozol pálmafák alatt a haverokkal? A természetbe és a csendre vágysz inkább, vagy inkább a kényelmi szolgáltatásokat részesíted előnyben? Netán kalandokra vágysz? Ezt a kérdést neked kell megválaszolnod! Ha tudod, hogy mit szeretnél, hidd el, hogy az álmodat nem is olyan nehéz valóra váltani!

Mykonos sziget

Kissé zsúfolt, de gyönyörű!

1. Görögország kék-fehérje

Bikiniben táncoló és koktélt szürcsölő csajok, kigombolt ingű, Adonis arcú pasik a görög sziget szűk utcáinak kék-fehér házai között nyüzsgő forgatagában. Ez a görögországi Mykonos sziget, ahol napernyősorok várnak rád, ha két buli között netán napozni és strandolni támad kedved az türkizkék tenger partján. Hol a bőröndöd?

Isonzó

Hihetetlen, hogy ilyen színek léteznek…

2. Szlovénia folyókkal tagolt nemzeti parkjai

Szlovénia nemzeti parkjai, hegyvidékei és folyópartjai vadvízi evezésre és egy helyben állással egybekötött leesett állal történő megcsodálásra egyaránt alkalmasak. Nézz körül az ország desztinációi között és keress szállást valamelyik kristálytiszta vízű folyó közelében! Ez a kép az Isonzó folyó partján készült, de pl. Tolminban és a Triglav Nemzeti Park részét képező Tolmin-patak szurdokában is hasonlók várják a felfedező kedvűeket! Ha vadregényes természetre vágysz, Szlovéniában nem fogsz csalódni!

Erdély

Ha végtelen csendre és nyugalomra vágynál, ne strandolni menj!

3. Erdély fenyvesei és csordogáló patakjai

Erdélyben bármerre mész, fenyőfák illata kíséri az utad! Szinte mindenütt hegyvidéki tájak váltják egymást aprócska falvakkal. Az erdei területeken patakokban fürdőzhetsz, a Gyilkos-tónál csónakázhatsz, a Békás-szorosnál pedig több kilométer hosszú szurdokvölgyben kísérheted végig a Békás patak útját.

Színes város

Színes és vidám környezet: hol is lehetnél boldogabb, mint egy ilyen festői helyszínen?

4. Színes és romantikus: olasz ékszerdoboz tengerparttal

Ha a strandolás mellett kirándulni is szeretnél és valami teljesen varázslatosat szeretnél látni, a UNESCO Világörökség listáján is szereplő olaszorszagi Cinque Terre bizonyosan tetszeni fog! Manapság sok mindent neveznek ékszerdoboznak, de ennél a színpompás tengerparti területnél aligha találsz másik települést, ami tényleg ennyire egy kis ékszerdobozra emlékeztetne.

Stég bungaló

A legmerészebb álmok egyike a tenger feletti ágyban aludni. Megvalósítható, csak akarni kell!

5. Tenger feletti szállások: Bora Bora

A tenger feletti bungaló nem akármilyen vágyálom! Képzeld el, amint egy ilyen ablakon keresztül nézed a napkeltét, miközben a reggeli kávédat kortyolgatod! Bora Bora teljesíti ezt a fajta vágyad!

Kókuszpálmák

Fehér homok, víz fölé hajoló kókuszpálmák, nyugalom. Ide vágysz?

6. Ahol a kókusz megterem…

A szomszédainkban, így például Horvátországban is vannak pálmafák, de ha ilyen óriási kókuszpálmák árnyékában akarsz kókusztejet szürcsölni, akkor a Maldív-szigetekre kell utaznod! Ez a kép legalábbis ott készült.

Azori-szigetek

Ha létezik a földi paradicsom, az Azori-szigetek lesz az!

7. Édenkert Portugáliában

Portugália is tartogat meglepetéseket számodra, de ha a Földi Paradicsomot keresed, akkor az Azori-szigeteken keress szállást! Ilyen smaragdzöld helyet nem sok helyen látni!

Pamukkale

A természet alkotta mészkő teraszok Törökország legnépszerűbb látnivalója. Neked bejön?

8. Pamukkale nem véletlenül a világörökség része

A világörökség részeként is ismert törökországi Pamukkale neve ismerősen csenghet. Ez a hely a forrásvíz alkotta mészkő teraszairól híres, melyet már az ókorban is gyógyfürdőként használtak. Tudtad, hogy ehhez hasonló képződmény ezen kívül csak két helyen létezik? Az egyik az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban, a másik pedig Magyarországon Egerszalókon.

Bárhová mész is nyaralni, egyetlen dolgot tarts szem előtt! Rossz hely és rossz nyaralás nincsen! Akkor is te irányítod a nyaralásod, ha nem minden úgy sül el, ahogy elképzelted! Az igazi álomnyaralás csak azok számára létezik, akik nyitottak és alkalmazkodók. Légy te is az és megtalálod az Édenkert kapuját!

Képek forrása: pixabay.com