8 virágról készült fénykép, amiknek te is érezni fogod az illatát

Amióta élet van a bolygónkon és amióta az eszünket tudjuk, a virágzás az egyik legszebb dolog a világon. 2019-ben ennek a virágzásnak most van a kezdete. A rügyezések megindultak, a gyümölcsfák bimbói is már kipattantak, de számtalan virág nyílása van még hátra. Néhányukra még várnunk kell, de addig is mutatunk néhányat, aminek tutira már most érezni fogod az illatát! Melyikből szeretnél parfümöt?

Sárga nárciszok

1. Sárgálló nárciszok és nyuszifülek

Az egyik legaktuálisabb virág a nárcisz. Nárcisszal főleg Húsvét tájékán szoktunk találkozni, a régi hagyományok szerinti, fűbe rejtett színes húsvéti tojásokat gyakran ábrázolják nárciszok és tulipánok társaságában, ahonnan a nyuszifülek sem hiányozhatnak. A nárcisz jellemzően citromsárga színű, de fehér-narancs színű változata is ismert.

Gyöngyvirág

2. Szemérmes gyönygyirágok az erdőkben

Talán épp a sorban következő virág a gyöngyvirág, ami a húsvétot követő május körüli időszakban virágzik. A gyöngyvirággal elsősorban erdőkben találkozhatunk, de sokan saját kertjükbe is telepítettek a gyöngysorra emlékeztető, szolid, apró fehér virágokat hozó növényből. Tudtad, hogy Finnország nemzeti virága a gyöngyvirág?

Jácint virág

3. Jácint: a kék színű mikrofonvirág

A jácintot erős illata miatt kedveljük. A fehér, kék, lila és rózsaszín virágok – és ezek különböző árnyalatai – a legismertebbek, pedig citromsárga és narancs színű jácint is létezik! Mediterrán területeken őshonos növény, talán ez az oka annak, hogy egyes kultúrákban a jácint az újjászületést szimbolizálja…

Frézia virág

4. A vadvirágokat idéző illatos frézia

A frézia kis méretű virágai szerények, akár a vadvirágok, ugyanakkor az egyik legillatosabb virágról beszélünk. Ma már a szivárvány összes színében lehet kapni vágott virágként, illetve néhány üzletben ma már virághagyma is fellelhető. Nagyon szép és finom illatú virág!

Lila orgona

5. Anyák virága: az orgona

Orgona ága, barackfa virága… Kit ne emlékeztetne a lila fürtökben virágzó orgona az édesanyjára? Az aranyat érő májusi eső hatására az orgona az anyák napjával egy időben nyílik. Illata mindig kellemes emlékeket idéz fel bennünk, hiszen anya csak egy van, de nincs az az orgona mennyiség, amennyit megérdemel!

Futólonc

6. Szemtelenül jó illatú futólonc

A lonc egy óriási erővel rendelkező futónövény. Ez az erő a vonzerő. A loncnak olyan erős illata van, hogy nem tudsz elmenni mellette. Ha szerzel belőle otthonra, hamar elszemtelenedik, felfut a kerítésedre és bódító illatával megtölti a kertedet!

Akác virág

7. A méhecskék kedvence: akácvirág

Az akácnak nem csak az íze, az illata is nagyon finom! Előtted vannak az akácvirág fürtök, amint az arcodba lógnak? Na és az akácvirág ízét kóstoltad már? Palacsintatésztába mártva és kisütve, finoman porcukorral meghintve isteni!

Rózsa

8. Szerelem illatú virág

A szerelemvirágot jelentő vörös rózsa csak egyike a több tízezer fajtának. Rózsa ma már a szivárvány minden színében létezik, mi mégis a fehéret és a vöröset szeretjük a legjobban. A görög mitológia szerint Aphrodité vérétől változtak a fehér virágok vörössé, mikor szerelméhez, Adoniszhoz sietve megszúrta egy rózsatövis.
Te is érzed a rózsa illatát?

Képek: pixabay.com