9 arcápolási baki, amit te is minden nyáron elkövetsz!

A nyár a féktelen napsütés, a szabadság időszaka. Sok hibát követünk el azonban azzal kapcsolatosan, hogy mellőzzük arc- és bőrápolásra történő fokozott odafigyelést. Ezekből mutatunk most néhányat, hogy idén ne tegyék tönkre a nyaradat.

Lássuk, melyek a leggyakoribb arcápolási bakik nyáron:

1. Leégsz. A strandon és a szabadtéri kirándulásokon vigyázunk, elég azonban egy hosszabb sorban állás a piacon, egy grillparti, vagy egy játszóterezés, és máris megtörtént a baj. Ha mindig odafigyelünk az arcápolásra, sok kellemetlenségtől megszabadulhatunk.

2. Nem használsz napozás utáni krémet. Ha már leégtél, azonnal zuhanyozz le és kend be magad! Ilyenkor minden más várhat!

3. Nem hidratálod megfelelően a bőrödet. Nyáron, a meleg miatt szárazabb a bőrünk. Muszáj valamilyen, lehetőleg vizes alapú testápolót, arckrémet használnod! Jó hír, hogy ma már UV-filteresek is kaphatóak, amelyek védenek a naptól.

4. Nem viselsz szalmakalapot. Pedig a fejed, az arcod és a nyakad ég le a leghamarabb, amitől a kalap megvéd. Ha napra mész, vedd fel, csinos és praktikus kiegészítő!

5. Nem viselsz napszemüveget. Ebből is léteznek már csinos és menő darabok, amelyek megvédik a szemedet. Kapható napfényre sötétedő szemüveg is.

6. Nem fogyasztasz elég folyadékot. A hidratáláshoz ez is hozzátartozik. A nyári melegben napi három liter víz ivása mindenkinek kötelező.

7. Erősen sminkelsz. Ha érzékeny a bőröd, hajlamos vagy a bőrhibákra, csak minimálisan sminkelj! Nincsen csúnyább egy leizzadt sminknél sem. Strandra csakis vízálló sminket válassz!

8. Szőrtelenítés és arckezelés után a napra mész. Nyaralás előtti egy héttel gyantáztass, ne előző nap! Ez a szabály pedig szemöldökszedés, bajusz- és szakállgyanta esetén is érvényes. Használj ilyenkor megfelelő arcápolókat a bőröd megnyugtatására, kérd ki ebben a kozmetikusod tanácsát!

9. Nagyobb beavatkozásokat végeztetsz. Tetoválás, tartós kozmetikai kezelések, mélyhámlasztás, plasztikai műtétek nem ajánlottak nyáron. Szemöldök- és szempillafestés, bajuszszőkítés, intim gyantázás is csak úgy, ha szigorúan pár napig nem mész utána a napra.

Ha odafigyelsz az arc-és bőrápolásra, napvédelemre, idén nyáron felejthetetlen élményekben lesz részed, amelyet nem keseríthet meg a leégett, kiszáradt bőröd!

 

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
WTN CIKLUSBARÁT KRÉM YAM GYÖKÉR KIVONATTAL
WTN ciklusbarát krém

természetes progeszteron krém

aktuális ár