9 esküvői baki, amiket ha elkövetsz, utána nagyon bánni fogsz

Egy esküvőre nem véletlenül szokták azt mondani, hogy az ember „Nagy Napja”. Ilyenkor mindenki azt szeretné, hogy minden a legjobban sikerüljön, mindenki mindenből tökéleteset akar. Talán éppen ez is annak a forrása, hogy az esküvőn gyakran nagyokat is lehet hibázni. Lássuk, hogyan kerüld el ezeket!

1., A fotós: a legjobb barátod vagy édesapád felkérése ugyan spórolás, de később örökre rossz érzés maradhat, ha nem úgy sikerülnek a képek, illetve esetleg kimaradnak a legfontosabb pillanatok. Nem érdemes sajnálni a pénzt: egy jó fotós fényképeinek nézegetése közben biztosan jó érzés lesz visszaemlékezni az esküvőre!

Rengeteg hibát lehet elkövetni a nagy napon, minél kevesebbre kerül sor ezek közül, annál tökéletesebb lesz az esküvőd!

2., A ruha: a legszebb szeretnél lenni az esküvődön, ez így természetes. Azonban egy kényelmetlen, túl szűk vagy merev ruha teljesen elronthatja a kedvedet. A ruha kiválasztásánál vedd figyelembe azt is, hogy hajnaltól éjfélig helyt kell állnod majd benne sok ember előtt, tehát muszáj kényelmesnek is lennie.

3., A frizura: ugyanez a helyzet egy túl szorosra tűzött nagy konttyal, vagy egy nagy fátyollal, főleg melegben. Kerüld a mesterkéltséget az esküvőn, inkább érezd jól magad! Hidd el, a vőlegényed és a rokonaid is így szeretnek, ahogy vagy!

4., A smink: pillanatok alatt elmosódik, elég csak egy könnyes búcsút venned anyukádtól, vagy táncolni egy jó csárdást. Ne vidd túlzásba! Olyat válassz, amit magadnak is fel tudsz frissíteni!

5., A cipő: ha túl magas a sarka, nem bírsz benne gyalogolni, ha túl lapos, nem mutat jól a fotókon. Javaslat: legyen legalább két cipőd, egy csinosabb, és egy kényelmesebb, amiben táncolni is tudsz!

6., Az esküvő időpontjának kitűzése: lehet, hogy te is a nyár közepén, főszezonban szeretnéd tartani az esküvőt, hiszen ez a legtöbb menyasszony álma.  Az is lehet, hogy inkább egy hűvösebb időben tartott esküvőről álmodozol. Bármi is a szíved vágya, érdemes időben kitűznöd az időpontot és egyeztetned az anyakönyvi hivatallal, ne azért kelljen lemondanod a vágyott időpontról, mert mások már lefoglalták! Helyet, zenekart, fotóst már nem ritkán egy évvel az esküvő előtt le szokták szervezni maguknak a párok.

7., A túl nagy lagzi: nem tudunk mindenkit meghívni, bármennyire is szeretnénk. Hatalmas anyagi ráfordítást igényel a nagy mulatság, ami egyáltalán nem biztos, hogy megtérül. Hívd csak a szűk családi-baráti kört, akivel tartod is a kapcsolatot az év többi napján is! Többet tudsz velük foglalkozni, beszélgetni, kellemesebb emlék lesz, és kevesebből ki tudtok jönni.

8., Az ültetési rend: ha sok, egymásnak idegen embert hívsz meg, gond lehet az ültetés is. Azok, akik egymással haragban vannak, nem szívesen ülnek majd egymás mellé – pl. korábbi válás a rokonságban, de te mindkét félt szeretnéd ott látni a nagy napodon. Aki dohányzik, lehet, hogy közelebb ülne a kijárathoz. Aki kisgyerekes, lehet, hogy közelebb ülne a játszósarokhoz. Igyekezz alaposan felmérni az igényeket, és végiggondolni minden meghívottnál, hogy ő hogyan fogja a legjobban érezni magát. Igen, a te nagy napodon másokra kell gondolnod.

9., Ha nem bírsz mindennel: nem biztos, hogy célszerű minden szervezési procedúrát magatokra vállalni! Ilyenkor mindenki izgatott lesz, emiatt nagyobb a valószínűsége annak, hogy hibázni fog, és egyébként is, nem valószínű, hogy napi szinten esküvőket szervezel, tehát csomó mindenről nem tudsz előre, csak esetleg utólag lesz róla tapasztalatod. Ha igazán maradandó emléket szeretnél, miközben a vendégekre is tudsz figyelni, érdemes felkérni egy esküvőszervezőt az operatív feladok elvégzésére.

Az esküvő egy hatalmas, több hónapon át tartó vállalkozás,  aminek a végén sok-sok tapasztalattal, és két boldogító igen-nel lesztek gazdagabbak, meg egy sírva-örömködő násznéppel.

Sok boldogságot!