9+1 világhírű anyajegy: szerinted szépséghiba vagy szexepil?

A hinduizmusban és a krisnásoknál a pötty a férjezettséget, vallási meggyőződést jelzi, de ma már gyakori a pötty divatszerű használata is. De nem minden “szépségpötty” festett! A szeplő és az anyajegy sokak bosszúságára nem lemoshatóak és megkeserítik az ember életét. Pedig sokan vannak, akik épp pöttyeiknek köszönhetik a sikert! Lehet, hogy a velünk született pötty csak a “kiválasztottaknak” jár?! Lássuk, kik merték felvállalni szépséghibájukat, amit ma már szexepilként tartunk számon!

Marilyn Monroe

1. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe bal arcán, ajkai felett egy anyajeggyel vált ismertté. A szőke szépség számos filmjével meghódította a férfiak szívét, Marilyn pöttyével együtt volt az 50-es évek szexszimbóluma.

Fotó: http://kokuszosrozsa.blogspot.com/2013/07/ikonikus-noalakok-marilyn-monroe.html

2. Natalie Portman

Ha ugyanezt az anyajegyet egy szép női arc túloldalára képzeljük el, az Oscar-díjas Natalie Portman fizimiskája rajzolódik ki előttünk. Natalie arcának mindkét oldalán van egy-egy pötty, akár az általa alakított Amidala királynőnek a Csillagok háborújában.

Cindy Crawford

 

3. Cindy Crawford

Cindy Crawford anyajegye szinet ugyanott helyezkedik el, mint Marilyné. Cindy utálta az anyajegyét, de édesanyjának köszönheti, hogy védjegye nem került eltávolításra. Cindy Crawford szexi anyajegyével a világ legkeresettebb szupermodellje lett nem sokkal azután, hogy 16 éves korában egy fényképész fedezte fel őt.

Fotó: https://chrisjesusoliver.blogspot.com/2016/02/

Madonna

4. Madonna

Madonna ajkai felett kezdetben óriási anyajegy vonzotta a tekinteteket, ami ma már nem látható a róla készült képeken. A világhírű énekesnő nem szedette le a szépségpöttyöt, épp ellenkezőleg! Egy ettől sokkal kisebb anyajeggyel született, amit kezdetben szemceruzával még jobban kiemelt. Sokak szerint Marilyn Monroe felé irányuló tisztelete jeléül rajzolt nagyobb anyajegyet az eredetinél. Még ha most nem is viseli a pöttyöt, Madonna ikonikus arcának része volt ez a pötty is, enélkül talán sosem lett volna világhírű…

Fotó: http://www.stylemagazin.hu/hir/Provokativ-Pimasz-Profi-Madonna-58-eves/15859/celebrity/?sg-gallery=0

 

Rachel McAdams

5. Rachel McAdams

Rachel McAdams szépségpöttye ajkai alatt helyezkedik el. Biztos, hogy Rachel őzike szemei is sokat tettek a sikeréért, de ez az anyajegy nagyon aranyos.

Fotó: http://rachel-mcadams-2013.blogspot.com/2013/01/rachel-mcadams-hd-wallpapers.html

6. Jennifer Lawrence

A szépséges Jennifer Lawrence arcán nincs anyajegy, de a nyakán annál nagyobb a szépségpötty. Az Oscar-díjas amerikai színésznő ennek ellenére nem akármilyen hírnévre tett szert.

Eva Mendes

7. Eva Mendes

Eva Mendes szexepilje pontosan ott helyezkedik el, ahol Marilyné Monroe pettye volt. Az egzotikus szépségű, kubai-amerikai színésznőt szexszimbólumnak tekintik, akit gyakran a világ egyik legszebb latin nőjeként emlegetnek a médiában.

Fotó: https://fashionandstylepolice.com/2013/02/18/eva-mendes-to-launch-fashion-brand/

Goldie Hawn

8. Goldie Hawn

Goldie Hawn és Kate Hudson között mindössze 34 év korkülönbség és egy anyajegynyi különbség van, egyébként úgy néznek ki, mint két tojás. Kate édesanyja, Goldie Hawn közel a nyolcvanhoz is büszkén viseli szexi anyajegyét, amellyel a kilencvenes évek szexszimbóluma volt.

Fotó: https://jiulliajiulia.wordpress.com/tag/cinema/page/240/

Emma Stone

9. Emma Stone

Míg valaki egyetlen anyajegye miatt szégyenlős, van, akinek csupa pötty az arca és mégis tuti befutó! Ilyen többek között az Oscar-díjas Emma Stone, akit éppen a szeplői tesznek végtelenül bájossá.

Fotó: https://celeb-centrall.blogspot.com/2018/09/emma-stone-madame-figaro-9142018.html

10. Dobó Kata

Végül nem kell Hollywoodig mennünk ahhoz, hogy pöttyöket találjunk, hiszen Dobó Kata szépségjele is meghatározó volt, amikor először vetette ránk igéző tekintetét a Miniszter félrelép c. filmben.