Arcápolás

A boldogság szépít, de te azért használj arckrémeket is

Sokan azt gondolják, hogy ha eleget pihennek, jókat esznek, isznak, akkor nincs is szükségük arcápolásra, mert a bőrük ettől belülről megszépül. Jó gondolat. Talán te is észrevetted már magadon, hogy egy wellness hétvége, vagy egy kiadós alvás után a bőröd kisimul, megtelik élettel. Ugyancsak érezhetted már azt is, hogy ha sok gyümölcsöt eszel, vagy kevesebb készételt, ami tartósítószerrel készült, valamint kevesebb úgynevezett műitalt iszol, szintén átvált a bőröd egy simább, finomabb textúrára, akár azt is érezheted, hogy megfiatalodtál. Ez csodálatos érzés, nem véletlen tehát, hogy a wellness szállodák tele vannak vendégekkel, és az sem, hogy a bevásárlásoknál nők ezrei olvasgatják órákig az ételleírásokat, kutatva a tartósítószerek E-betűit, és vizsgálva az élelmiszerek összetételét.

Ha csak ennyi kellene az arcápoláshoz, a szép arcbőr megőrzéséhez, ez sem lenne kevés, de valahogy mégis megoldható, megszervezhető lenne. Ám sajnos ez még nem elég. A pihenés, legyen az alvás, semmittevés, vagy akár egy kilazító vizes hétvége az alapja, de nem az egyetlen komponense a szép arcbőrnek. Ugyancsak fontos a tápláló, egészséges étkezés, ezzel együtt a megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta víz, meg egyéb természetes gyümölcslevek, teák fogyasztása, de önmagában ez is kevés.

Sokan esküsznek a mozgásra, a sportra, mint a test- és arcápolás egyik legkézenfekvőbb és legtermészetesebb módjára. Mondják, hogy testmozgás közben boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetükben, mintegy euforikus érzés járja át a testüket, és köztudott, hogy a boldogság, mint lelkiállapot szépít. Valóban így van, kár lenne vitatkozni ezzel a ténnyel. A boldog emberek sugároznak, és ez felér egy kozmetikai kezeléssel akár, de vajon elég arcápolás helyett egy érzés vagy érzelem, ami a felszabaduló hormonok boldogító hatására alakul ki és bizonytalan kimenetele miatt nem tudhatod, meddig tart?

Ha elég lenne, soha egyetlen tégely arckrém, egyetlen tonik vagy sminklemosó sem találna gazdára a drogériákban, és egyetlen kozmetikai laboratórium sem kísérletezne azért, hogy az arcápolás egy igazán eredményes, megszépítő tevékenység legyen a lehető leghatékonyabb alapanyagokkal. Márpedig a drogériák tele vannak vásárlókkal, a kozmetikai laboratóriumok pedig egymással versenyezve kutatnak a legjobb alapanyagok és a legkorszerűbb arcápoló termékek kifejlesztése érdekében.

Az arcápolás tehát fontos dolog. Bár kétségtelen, hogy a jó alvás, az egészséges étkezés, a jó minőségű víz, és a rendszeres testmozgás sokat hozzá tudnak tenni arcbőrünk szépségéhez. Az arcápolás főszereplője mégis egy finom krém, meg tonik, meg sminklemosó, meg szemránckrém és arcradír, és még sorolhatnám, mi minden, amelyek a bőrtípusunknak a legmegfelelőbbek, és rendszeres használatuk garantálja, hogy üde, ruganyos, sima legyen a bőrünk, orcánk mindkét oldalán. Azt már nem is mondom, de ezek után te is kitalálhattad, hogy az organikus krémek még jobban szépítenek, mivel csak a tiszta természet van bennük tégelybe zárva. Ha megteszed az arcbőrödért még azt is, hogy rendszeresen ápolod, krémezed, és beveszel naponta ezer milligramm C-vitamint, a szépség és egészség társaid lesznek az arcápolás nem is olyan kellemetlen útján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük