A húsleves trendi – így te is bátran hozzáfoghatsz

Egy magyar embert nem csak jóleső nosztalgiával tölt el a vasárnapi húslevessel kezdődő nagy családi ebédek hangulata, hanem ha teheti, az egészséges életmód jegyében továbbra is szívesen fogyasztja ezt az ételt. A húsleves ugyanis a legtöbb diétában kitűnően megállja a helyét, hiszen alacsony szénhidráttartalma mellett kiváló fehérje- és vitaminforrás is. Emellett glutén-, laktóz- és szójamentes étel. A legenda szerint sok betegséget gyógyít is – bár ki tudja, lehet, hogy ez csak a vitamintartalmának és a hozzáadott szeretetnek köszönhető.
Talán éppen emiatt némi misztérium is övezi a húsleves elkészítését. Úgy gondolhatjuk, hogy mi biztosan nem tudjuk olyan ügyesen elkészíteni, mint elődeink. Pedig milyen büszkék lennének rád a nagyszüleid, és persze te is magadra, ha sikerülne!

Mutatjuk, hogyan készítsd el a legfinomabb húslevest:

– Ha szép színű, tiszta húslevest szeretnél, az első húslevet mindig öntsd le! De még praktikusabb, ha csak annyi vizet teszel fel először forrni, amennyi körülbelül ellepné a húst. A húst tedd egy nagyobb tálba, és a forró vizet öntsd rá! Ha szükséges, picit mozgasd is meg a húst, hogy mindenhol érje a hőkezelés! Ezzel az egészségeteket is véded, és a leves is finomabb lesz! Majd nyugodtan felteheted főni a húst, akár egyszerre is a zöldségekkel, nem fognak szétfőni – de ha igen, az sem olyan nagy baj.

– Ne vidd túlzásba a zöldségeket! Sokan szeretjük a változatos, zamatos zöldségeket, de ha több a zöldség, mint a leves, az nagyon zavaró lehet. Ha túl sok lett a zöldség, szedj ki belőle, és használd fel akár a körethez, salátához, vagy egy másik ételhez, de kitűnő alapja lehet a vadasmártásnak is!

– Legalább nyolc órán át főjön! Anyáink tanácsát nem vesszük komolyan, vagy csak több rossz tapasztalat után vagyunk hajlandóak elismerni, hogy igazuk volt. Tedd oda korán reggel a levest, hogy ebédre készen legyen! Nem szükséges ott szobrozni mellette – alacsony lángon elég, ha fél óránként ránézel és megkavargatod. Ha nem akarsz vasárnap korán kelni, nyugodtan csináld szombaton, még finomabb is lesz másnapra, mert összeérnek az ízek.

Nyugodtan fogj hozzá te is bátran a húsleves elkészítésének, hidd el, nem ördöngösség! Nem csak egészséges étellel laktok jól, de a családod is büszke lesz rád! Adj hozzá sok szeretetet, és tökéletes lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük