A kisugárzás és ami mögötte van

Az emberek gyakran definiálják úgy a szépséget, hogy valaki azért szép, mert van kisugárzása. Mintha a kisugárzás egy jó kosztüm, vagy egy szuper táska lenne, hiszen azok is vannak, önmagukban mégsem tesznek széppé senkit. De honnan jön ez a rejtélyes szépség, és mi lehet mögötte, és miért van az, hogy az egyiknek van ilyen, a másiknak nincs? Egyáltalán hol terem a kisugárzás, megvehető-e vagy sem, ha igen, mennyiért, és ha nem, hogyan lehet szert tenni rá? Ezer kérdés egyetlen okból: mindenki, férfiak és nők egyaránt szeretnék, ha lenne kisugárzásuk, mert annyit mindannyian sejtenek, hogy ez valami nagyon jó dolog, ez lehet maga a szépség és az egészség.

A kisugárzás nem csupán egy fizikai állapot megtestesülése, sőt nem is megtestesülés, inkább egy jelenség, mert szorosan kapcsolódik hozzá egy mentális és egy pszichikai állapot is. Mondhatni, ezek megfelelő kölcsönhatása válik egy érzékelhető esztétikummá, amit kisugárzásnak nevezünk. Amiről tehát szó van, az egy olyan esztétikai fogalom, mint az egészséges test, a harmonikus lelkiállapot és a pozitív gondolkodásmód szerencsés együttműködése, amely szépséggé válik nem csak a külső szemlélő számára, de a kisugárzó személy maga is tele van jó érzésekkel, egészséggel és önbizalommal.

Ne tagadjuk, sok nő álma válna valóra, ha szert tehetne erre az ugyancsak vonzó állapotra, hogy kisugárzásával tündökölhetne és elismerő pillantásokat vonhatna magára. És ehhez nem kell Marilyn Monroe-nak születni, mert ez nem a centiken és a szexis pillantásokon múlik. Elég hozzá, ha kívül-belül rendbe szeded magad, ami persze nem kis feladat. Különösen akkor, ha eddig egyáltalán nem foglalkoztál magaddal, mert azt hitted, a fiatalság örökké tart, és megőrzi a szépségedet, de időközben rájöttél, hogy tévedtél. Ha tehát szeretnél vonzó, esztétikus kisugárzással rendelkező nő vagy férfi lenni, építkezz tudatosan, mert megéri a fáradságot, és a végeredmény kárpótol a befektetett energiákért.

A kérdés csak az, hogyan tudod rávenni a sejtjeidet, hogy a szépségedért és az egészségedért dolgozzanak? Először is egy egészséges életmód kialakításával. Nem könnyű az átállás a napi hajszában, de csak az első lépések lesznek nehezek, a többi jön magától. A rendszeres mozgás, a jó levegő, a pozitív gondolkodásmód elsajátítása, a sok tiszta víz és a vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozás mind azt a célt szolgálják, hogy a legjobb formába hozzanak. Mivel a sejtek csak változatos, vitaminban gazdag ételekből képesek megújulni, mert minden egyes vitaminnak megvan a maga fontos feladata a testedben és a bőrödön, ezért szinte főszereplői a kisugárzásért vívott harcnak.

Sajnos a mai tápanyagszegény és agyon vegyszerezett zöldségek, gyümölcsök és húsok nem képesek megfelelő mennyiségű vitaminokkal ellátni szervezetünket, ezért nem ördögtől való gondolat, hogy a szépséget és egészséget szolgáló vitaminjainkat kapszulák, tabletták vagy cseppek formájában vegyük magunkhoz. Ezért nem árt tudni, hogy az A, C és E-vitamin antioxidánsként fiatalítják az egész testet, a B-vitamin, a Q-10 és a cink a köröm és a haj szépségéért felelősek, de ezen kívül az ABC minden vitaminja fontos építőköve a szépségnek és egészségnek. Végül a szépségvitaminok, melyek a pozitív kisugárzásért is sokat tehetnek: A, E, C, B2, B6 és B7 vagy biotin.