A szépségért nem kell sem vérben, sem vegyszerben fürdenünk

Gyakran halljuk, hogy “a szépségért meg kell szenvedni”, de valójában sem a fodrász, sem a műkörmös nem okoz nekünk fájdalmat, ha csinosít rajtunk. De akkor mit rejthet a mondás, ami miatt a szépség szenvedéssel jár?!

Aki követi a vámpírtörténeteket, biztosan hallott már a Báthori Erzsébetről. A legendák szerint a grófnő egész életében kereste az örök fiatalság titkát, ezért szűz lányok vérében fürdött. Más források szerint a vérnek vélt fürdővízének vörös színét a hibiszkusz és különböző gyógynövények keveréke adta. Bárhogy is volt, a grófnőt a boszorkányüldözés korában kastélyának udvarában talált női holttestek miatt letartóztatták és saját várában, befalazott ajtók mögött fogva tartották. A grófnő négy évvel később hirtelen meghalt.

Ma már nincsenek sem boszorkányoktól, sem vámpíroktól szóló rémtörténetek, a nők ehelyett saját vérüket adják a szépségükért. Van, aki gyantáztatja a szőrzetét, tetováltat, piercinget hord és van, akin esztétikai műtétet hajtanak végre. Ezek valóban fájdalommal járó szépségipari szolgáltatások, de vérfürdőről azért nincs szó!

Az érem másik oldala, hogy korunk kozmetikai termékei között rengeteg kártékony összetevő található. Köztük van, amelyik az emberi bőrre, vagy szervezetre káros, (ilyen többek között a dezodorokban használt alumínium, ami eltömíti a pórusokat), míg más alapanyagok a környezetünkre (is) károsak. A szinte minden kozmetikai cikkben (és élelmiszerben) megtalálható pálmaolaj nevéhez például minden szempontból vér tapad!

A pálmaolajért ugyanis “A Föld tüdejeként” aposztrofált esőerdőket irtanak ki, ami nem csak bolygónk levegőjét tisztítja, de olyan emlősök élőhelye, mint például az orangután és a tigris. A pálmaolajat tartalmazó készítmények használatáért tulajdonképpen állatok vérével fizetünk! Csakúgy mint azon gyártók termékeiért is, akik állatkísérleteket folytatnak termékeik fejlesztéséért.

“A szépség belülről fakad.” Bármit kenhetünk magunkra, megfelelő önbizalom és kisugárzás nélkül a kozmetikai szerek csupán “álarcként” funkcionálnak egy görög drámában! Kerüljük a vért és a vegyszereket, tiszteljük a természetet, mert a tudatosság és a belülről fakadó belső béke az, ami igazából kívül-belül megszépít!

(kép forrása: pixabay)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük