A szépségipar pokoli oldala

Mindenki törekszik  a szépségre. Ezzel önmagában még nincs is semmi baj, hiszen a szépség természetes igénye minden emberi lénynek, amelyet lehetséges mértéktartóan, kulturált módon ápolni és sokáig megőrizni. A gond inkább azzal van, hogy az életünkbe egyre több ponton befurakodó, mindennapi rutin cselekedeteinket – például közlekedés, televízió-nézés, rádióhallgatás, Internetezés – uraló reklámtevékenység sajnos szeret bennünk hiányérzetet kelteni. Ettől pedig sokan rosszul érezhetik magukat, hiszen komolyan vehetik, magukra vehetik a szépségipar ilyen jellegű üzeneteit.

Nagyon fontos tehát, hogy mindannyian rendelkezzünk egy egészséges önértékeléssel, és tudjunk kellőképpen eltávolodni a szépségipar által sugallni próbált rossz érzésektől! Hiszen a szépségiparnak hála, nők milliói küzdenek a saját kinézetük vélt átlagosságával, a férfiak pedig önértékelési zavarokkal. Amit a szépségipar tesz az emberiséggel, az nem mindig szép célokat sejtet. Állandóan többnek – de súlyban inkább kevesebbnek –, jobbnak, szebbnek próbálhatunk látszani, ez pedig akár az egészségünket is roncsoló káros vegyi anyagok, krémek, esetleg kozmetikai, vagy plasztikai jellegű beavatkozások sorához is vezethet.

Próbáld a tudomány, a technológia, illetve a szépségipar vívmányait is a saját megelégedésedre, józan belátás és higgadt meggondolás mellett a szépséged megőrzésére, hibáid kiigazítására használni! Hiszen a szépségipar találmányai sokaknak segíthetnek például egy balesetből, műtétből való felépülés után, elviselhetőbbé tehetnek bizonyos tevékenységeket. Csak olyasmit vállalj be, ami valóban előnyös a szépségednek, nem teszi tönkre a testedet, bőrödet!

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük