A szezámolajra a hajadnak is szüksége van! Most megtudhatod, miért!

A főzésen kívül a szezámolajat a szépségápolásban is érdemes felhasználni. A hajnövesztésben és a fejbőr egészségének helyreállításában ismertek fantasztikus hatásai, magas tápanyagtartalmával óriási segítséget jelent úgy a károsodás megelőzéséhez, mint a már töredezett vagy száraz haj regenerálásához. Lássuk, milyen csodákat tud művelni a szezámolaj a hajjal!

Megelőzi a korai őszülést

Rendszeresen masszírozd be a hajtöveket és a fejbőrt szezámolajjal, így tovább megőrizheted a természetes hajszínedet. Ha sötét a hajad, használd a hajszálak teljes hosszán, mivel idővel enyhén sötétebb árnyalatúra színezi, közben pedig egészségét is megőrzi a hajnak.

Segít a hajnövekedést

A szezámolaj javítja a fejbőr vérkeringését, ezzel támogatja a hajnövekedést. Mivel mélyen beszívódik a hajszálakba, segít helyreállítani a kémiai károsodásokat, táplálja a hajhagymákat és a hajvégeket is.

Véd a káros UV-sugarakkal szemben

A szezámolajban található egy olyan természetes összetevő, ami blokkolja az UV-sugarakat. Vidd fel a fejbőrre, hogy megelőzd a napfény okozta károsodást! A szezámolaj az egész hajszálon védőréteget képez, így nemcsak a napfénnyel, de a környezeti hatásokkal szemben is képes védelmet nyújtani.

Megnyugtatja a fejbőrt és a hajat

A szezámolaj megnyugtatja a hőhatásnak kitett hajat és fejbőrt. Hűtő hatással rendelkezik és kívül-belül táplálja a fejbőrt. Bezárja a hajszálakba a nedvességet, így megelőzi a kiszáradást, ami hajlamosabbá teszi a hajszálakat a károsodásra.

Korpa ellen

Ha minden este lefekvés előtt szezámolajjal masszírozod be a fejbőrödödet, hamarosan nagy változásokat fogsz észrevenni. A korpásodás mértéke csökken, a gyulladt, irritált fejbőr állapota pedig javulni kezd a hatására.

A fényes hajért

2-3 csepp szezámolajat dörzsölj szét a tenyeredben és vidd fel a hajad hosszára. Ez egyrészt azonnali fényt ad, másrészt kondícionáló hatás is kifejt.

Mélykondícionáláshoz

Bármilyen mélykondícionálóhoz keverd hozzá a felmelegített szezámolajat. Vidd fel a hajadra és hagyd hatni legalább 1 órán át. A legjobb eredmény érdekében akár éjszakára is fenn hagyhatod.

Újraéleszti a károsodott hajat

Elképesztő hatékonysággal vitalizálja a károsodott hajszálakat a szezámolaj. Ezzel együtt a fejbőrt is táplálja, mélyen beszívódik.

Kezeli a stressz okozta hajhullást

A stressz az egyik legfőbb ok, ami a hajhullás mögött meghúzódhat. A szezámolaj a benne lévő vitaminok, antioxidánsok, ásványi anyagok segítségével minden támogatást megad a hajnak ahhoz, hogy a negatív hatásokkal szemben ellenállóbb legyen.