A világ 10 legszebb macskája

A világ 10 legszebb macskája – ezektől elolvadsz

Emlékszel a Shrek féle Csizmás kandúrra? Egy szép szempár hamar leveszi az embert a lábáról, nem igaz? Hiszen gyakran még a legcsúnyácskább állatok is megbabonáznak, ha belenézünk a szemükbe! Íme a világ 10 legszebb macskája, amitől garantáltan könnybe lábad a szemed és olvadni kezd a szíved!

A világ 10 legszebb macskája: Coby, a kék szemű cica

Coby, a brit rövidszőrű cica csodás kék szemeivel lopta be magát az Internetezők szívébe. Patyolat tiszta, hófehér bundája és égszínkék szeme vonzza a tekintetet.

Forrás: https://www.facebook.com/ItsCobyTheCat/

A világ 10 legszebb macskája: kutya vagy cica?

Ez a bozontos kutyus egy perzsa macska. Atchoum népszerűségét furcsa betegségének köszönheti. A cicának egy úgynevezett “Vérfarkas szindróma” nevű betegsége van, amitől a szőre folyamatosan nő. Atchoum köszöni szépen, jól van, de a gazdiknak elkél néhány tubus cicasampon és cicakefe…

Forrás: http://felinewellness.com/atchoum-le-chat/

A világ 10 legszebb macskája: bengáli cica

Thor, a bengáli macska talán a világ legszebb, csíkos és mégis leopárd mintás bundáját kapta a sorstól. Vajon mit szólna hozzá egy bengáli tigris, ha szembe találkoznának?!

Forrás: https://www.boredpanda.com/worlds-most-beautiful-cats

A világ 10 legszebb macskája: Manie Coon

A Maine Coon cicák elődei valószínűleg a vikingek norvég erdei macskái voltak, ezért ilyen hosszú ennek a fajtának a szőre, hiszen alkalmazkodniuk kellett a hideg éghajlathoz. A csodálatos Maine Coon egyesek szerint a mosómaci és a macska keresztezéséből jött létre. Te mit gondolsz, igaz a legenda?

Forrás: https://www.ohmymag.co.uk/maine-coon/maine-coon-the-most-beautiful-photos-of-an-extraordinary-cat_art911.html

A világ 10 legszebb macskája: vikingek macskája

A norvég erdei macska egykor a vikingek hajóin gondoskodott arról, hogy a fedélzeten ne lábatlankodhassanak az egerek. Úgy tűnik, hogy a potyautasoknak egy pillantás is elég volt…

Forrás: http://thedockyards.com/10-viking-facts-norwegian-forest-cats/

A világ 10 legszebb macskája: mini fekete párduc

Van abban valami, hogy a fekete szín elegáns! Ennek a fekete cicának a láttán nem tudod eldönteni, hogy közeledj inkább, vagy menekülj. Mostmár a markában vagy!

Forrás: http://pawpost.co.uk/blog/blog/2016/10/27/famous-black-cats/

A világ 10 legszebb macskája: házi puma

A fekete párducos macskák után ez a cica is egy tekintélyt parancsoló fajta! Ha egy gyönyörűséges nagy macskát szeretnél az otthonodba, válaszd az Abesszint! Ő egy valóságos kis puma!

Forrás: https://www.ilovepets.com/cat-breeds/

A világ 10 legszebb macskája: Felemás szemű cica

A felemás szemű cicák mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Sokan el sem hiszik, hogy ilyen létezik. Pedig embertársaink között is léteznek felemás szeműek! Tudtad, hogy a kék és a felemás szemek színét is a melanin nevű pigment hiány okozza?

Forrás: https://pixabay.com/hu/macska-n%C3%B6v%C3%A9ny-szem%C3%A9t-kert-2806994/

A világ 10 legszebb macskája: vörös cica

Talán mert külsőleg a legközelebb áll a házi “cirmos cicához”, talán mert természetét összetévesztjük a vörös rókával? Vörös cicákkal mostanában kevesebbszer találkozunk a médiában, pedig nézd, milyen gyönyörű!

Forrás: https://pixabay.com/hu/macska-lusta-%C3%A1llati-kis%C3%A1llat-relax-1770315/

A világ 10 legszebb macskája: sziámi macska

Kevés cica van, ami szépségben felveheti a versenyt a sziámi macskákkal! A kölykök hófehéren jönnek a világra, bársonyos színük csak később alakul ki. Hát nem csodálatosak?

Forrás: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Neighbours_Siamese.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük