Anya is szexel?

Gyermekaggyal úgy képzeltük el, hogy az anyák szentek. Csak szeretnek, óvnak, gondoskodnak, elkészítik a reggelit, vacsorát, kivasalják a pólóinkat, nadrágjainkat, még apának az ingeit is. De hogy saját vágyaik legyenek, az sehogy sem fért volna a fejünkbe.

Később felnőttünk, megéltük és megértettük, hogy az anya feleség és szerető is egy személyben, és ezeket a szerepeket csak gyermeki gondolkodással lehet szétválasztani, felnőttként már nem, és igen, egy anya is szexel. Persze csak apával, hisz abból születtünk mi is, mert már megtanultuk, hogy nem a gólya hozza, és tudjuk, hogy nem is olyan egyszerű ezt a sok szerepet és feladatot betölteni, de hajtanak bennünket a vágyaink és az ösztöneink, s a tetejében még a társadalmi elvárásoknak is meg kell felelnie minden nőnek, aki anya lesz. Hogy hogyan csináljuk, az örök talány.

Kétségtelen, hogy az anyaság változásokat idéz elő a női libidóban. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy amikor minden idegszálad megfeszül kisbabád szuszogását hallgatva, akkor meglehetősen nagy távolságra kerül tőled a szexuális vágy. Amikor viszont az anya dominál benned, akkor szunnyad a nő, ám mikor a nő veszi át az irányítást, akkor hallgat a feleség, de mindkét szerepet képes felülírni az anyaság dominanciája.

Nyilvánvaló, hogy mindez evolúciós parancsra történik. Az utódokról való gondoskodás a legerősebb motivációs erő, gyakran a másik két női szerep ellenére vagy rovására történik. Egy harmonikus párkapcsolat azonban még ennél is több erőfeszítést kíván meg egy anyától. Konkrétan azt, hogy a nőiségedet sem szabad elhanyagolnod. Hogy mikor, azt neked kell kisakkozni, de szánj időt olykor magadra is. Két etetés között, vagy pelenkamosás után pillants bele a tükörbe, és azonnal látni fogod, mit kell tenned. Bár az anyaság minden nőt megszépít, te ne bízd a véletlenre, kérj időpontot fodrászodtól, kozmetikusodtól. A délutáni sétát pedig úgy irányítsd, hogy a babkocsit tolva betérhess egy cipőboltba, és vásárolj magadnak egy új modellt. Az új cipő is szépít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük