Az otthonod TE vagy! Nem hiszed? Ezt olvasd el!

Gondolkodtál már azon, hogy mitől lesz a lakásodból otthon? Azon, hogy hogyan válnak a személytelen, rideg falak, és üres helységek, egyszerre csak hangulatos, meghitt, kellemes közeggé?

Talán észrevetted már, hogy csak, mert kialakítasz egy galéria falat itt, elhelyezel néhány vázát ott, fellógatsz pár szép esésű, színes függönyt, vagy lefektetsz néhány keleti szőnyeget, még nem feltétlenül válik a tér, amelyben élsz, otthonossá.

Ez természetes, ugyanis minden lakásdekorációhoz kell valami plusz. Valami, ami sokkal több, mint a legszebb váza, a legperzsább szőnyeg, vagy a leggyönyörűbb festmény.

Ez a valami, ez TE vagy.

A különbség aközött, hogy gyönyörű dísztárgyakat helyezünk el egy helységben, rendezetten, de mégis személytelenül, és aközött, hogy akár kevésbé szép tárgyakkal, kevésbé rendezetten, de a saját szájunk íze szerint vesszük magunkat körbe, az, hogy az előbbit múzeumnak, az utóbbit pedig otthonnak nevezik. Dicsérheti a lakásod a legnevesebb lakberendező keze munkáját, ha nincs benne az a plusz, ami te vagy, ami pároddal ti vagytok, a hely ahol éltek, csak egy lakás marad.

Az ideális otthon természetesen nem a lakberendezésnél kezdődik. A lakásnak, amely otthonodul fog szolgálni, éppen olyan fontos az elhelyezkedése, a kialakítása, vagy a benne felhasznált anyagok milyensége, mint az, amit te adsz hozzá.

S hogy mit adj hozzá te? Ez egyszerű! Természetesen önmagadat.
Használj fel olyan anyagokat, olyan színeket és tárgyakat, amelyek azt hivatottak megmutatni, ami benned rejtőzik. Azt, aki te vagy. Hidd el, ha szabadon engeded a benned lakozó kreativitást, és hagyod, hogy az otthonteremtést ne csak a logika, ne csak a praktikum és a megszokottság, hanem az érzelmeid is irányítsák, mire készen leszel, otthonod nem egy hely lesz, ahová hazajárhatsz enni, inni és aludni, hanem a téged tükröző, téged kifejező jó barátod.

Hiszen tudod. Az önkifejezés nem egy olyan valami, ami a divatos ruháknál, vagy a személyiségedet tükröző ékszereknél véget is ér. Az önkifejezés az, amivel a körülötted lévő világot gazdagabbá teszed.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük