Bungee fit – Játék az egészségért

Az egészséges életmódra, sportra vágyó, gyermekes anyukák körében az egyik leggyakoribb probléma, az időhiány. „Egyszerűen nincs időm lepasszolni a gyereket, és eljutni a terembe, edzeni egy jót!” Ha magadra ismertél, vagy csak olyan fitneszformát keresel, amelynek gyakorlására gyermekedet is könnyedén rá tudod venni, az alábbi cikk neked szól.

Az eredetileg táncos fellépésekhez kifejlesztett, Thaiföldről útjára induló, újfajta mozgásőrület mára világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Lényege, hogy egy gumikötél segítségével, könnyen elsajátítható koreográfiákat követve, szórakoztató, könnyedén végezhető edzést kapunk, melynek során úgy a mély-izmok, mint a stabilizáló izmok átmozgathatók.

A Bungee fit-hez használt gumikötelek átlagos terhelhetősége 500 kilogramm, így bátran hagyatkozhatunk rájuk, nem kell szakadásuktól, vagy elpattanásuktól tartanunk. Az egyik végénél a plafonhoz erősített kötél segítségével játékosan, akár a repülést is imitálva végezhetőek az edzések (a gyerekek kedvence), így az edzés alatt akár a fellegekben is érezhetjük magunkat. A gumikötél másik végét testsúlyhoz állítva, speciális karabinerrel és hevederrel rögzítik a testre. Használata nem igényel semmilyen előkészületet vagy képzettséget, mindössze egy cipzár és egyéb, kiálló, kilógó kiegészítők nélküli ruházatra van hozzá szükségünk.

Ám a Bungee fit a legkevésbé sem pusztán egy játék! Az egy – másfél órás edzések alatt játszi könnyedséggel égethetsz el akár 600 kalóriát is, ami nagyjából ötven perc fokozott tempójú kerékpározással, egyórás lassú tempójú futással, vagy hatvan perc zumbával egyenértékű.

Gondolhatod, hogy a repülést imitálva, egy kötélen lógva, játékos gyakorlatokat végezve talán nem is annyira erőt próbáló feladat, pedig ez nem így van. A Bungee fit edzéseket végzők leggyakrabban elhangzó, szinte egyöntetű véleménye nagyjából így hangzik: „Úgy belefeledkeztem az edzésbe, hogy észre sem vettem, mennyire elfáradtam.”

Ennek fényében a Bungee fit használatát bátran ajánljuk mindenkinek!

(kép forrása itt)

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
WTN CIKLUSBARÁT KRÉM YAM GYÖKÉR KIVONATTAL
WTN ciklusbarát krém

természetes progeszteron krém

aktuális ár