Fehérjeforrás

Csillagpor kivonat, azaz a fehérjepor

Porból lettünk, porrá leszünk – szoktuk mondani és milyen igaz ez a mondás! Az ember akár egy kőszobor, vagy a csillagok az égen, anyagokból tevődik össze. Az anyagok pedig molekulákból. De míg egy kőszobor kőből, a csillagok csillagporból, az ember többek között fehérjékből áll össze, melynek mennyiségét szükség esetén magunk is növelhetjük a szervezetünkben, fehérjepor formájában. Ettől persze nem nagyobbak leszünk, hanem erősebbek.

Hogy kapcsolódik a fehérjepor a csillagokhoz?

Amikor vízfestékkel festünk, különböző színű porokat egyesítünk a vízben. Ugyanígy működik minden dolog a világban. Mindent “ki kell keverni” az életben, amit vagy mi, vagy maga a természet végez el. Gondolj az aranymosásra! Amikor az apró aranyszemcséket, vagy aranyrögöket megtalálja valaki, azt értékké kell tennie ahhoz, hogy érjen valamit. Az ékszerész felvásárolja és összeolvasztja az apró darabkákat, így lesz egy nagy egész az apró szemcsékből.

Igaz, az embert senki nem rakja üstbe, (tekintsünk most el a ínyenc kannibáloktól – fene az ízlésüket!) és biológia óráról azt is tudjuk, hogy az embert nem a gólya hozza, de a fehérjék mégis méltatlanul elnyomott részecskék, amikről sokan azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák.

…és el is érkeztünk a lényeghez. Azt ugyanis nem elég hangsúlyozni, hogy “a megfelelő táplálkozás, bla-bla…” A megfelelő táplálkozás alappillérei elsősorban éppen azok az összetevők, amelyekből az ember összeáll. Ilyenek az ásványi anyagok, a vitaminok és még sorolhatnánk. Ezek összessége gyakorlatilag maga a csillagpor, hiszen a csillagok részben ugyanezekből az anyagokból (például fémekből) tevődnek össze, csak más és más arányban, plusz mínusz egy-két összetevő.

Mikor van szükség a fehérjeporra?

A fehérjeport a leggyakrabban fogyás, valamint izomépítés céljából fogyasztják. Ha fogyás céljából gondolkozol a fehérjepor étrendedbe történő beiktatásán, akkor fontos tudnod, hogy a számos fehérjepor közül olyan fajtát kell választanod, amelynek első számú célja nem az izomnövelés, azaz nincs benne sem cukor, sem semmilyen szénhidrát.

Fehérjepor segítségével történő fogyókúrához továbbá nem elég a fehérjeport “beiktatni” az étrendedbe, hiszen ezzel csupán növelnéd a bevitt táplálékot, vagyis szervezeted lényegében “nassolnivalóként” értelmezné azt. A fehérjepornak a lényege kiváltani valamit, aminek mennyisége felborult a szervezetedben és hízáshoz vezetett. Vagyis a fehérjepor csak úgy segít hozzá a fogyáshoz, ha a napi kalória mennyiségből ennek értékével együtt sem léped át a korlátodat.

Az izomnövelésre használt fehérjepor szintén étrendkiegészítőként szolgál, vagyis a természetes fehérjék (tojás, mandula, sajt, satöbbi) bevitelén túl érdemes ezt a módszert választani. Sportolóknak érdemes akár közvetlenül edzés után fehérjét fogyasztaniuk, mert az segíti az igénybe vett izmaink regenerálódását.

A fehérjepor tehát megfelelő fogyasztás esetén hozzájárul az izomtömeged növeléséhez, ugyanakkor segíti az étvágyad csökkentését, azaz segít a fogyásban is. Ki így, ki úgy szeretne ragyogni az életében, még azelőtt, hogy csillaggá lennénk, de végül mindannyian porból lettünk, s porrá leszünk, akár a fehérjepor, illetve a csillagpor…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük