Egyszerű háztartási kellékek, melyek jól jönnek a szépítkezésnél is!

Nézz jobban körbe otthon és számos olyan kis eszközt vagy összetevőt fogsz találni, amit eddig másra használtál ugyan, mégis könnyedén megoldhatod vele a szépségápolás, sminkelés egyes fázisait! Ezeket felhasználni nem csak praktikus és egyszerű, de gyakran igen költséghatékony is!

Ragasztószalag

Gyakorlatilag mindegy milyen méretű, színű vagy vastagságú. A te szempontodból az egyetlen, ami fontos, hogy néhány percig ragadjon a bőrödre! A ragasztószalag nagy segítség a szem sarkából kiinduló tusvonal pontos elkészítéséhez. Vágj le egy kis darabot és ragaszd fel olyan vonalban, aminek mentén a tust szeretnéd húzni, hogy igazi cicaszemeket kapj! Miután megrajzoltad a vonalat, egyszerűen húzd le a ragasztót. Ha csillámos szemhéjfestéket használsz, egy darabka ragasztószalaggal az arcodra hullott csillámot is könnyen eltávolíthatod.

Kávéfilter

Gyors segítség, ha a bőröd zsíros és kellemetlenül fénylik. Csak kapd kézbe indulás előtt vagy vedd elő akár az autóban és itasd fel vele a felesleges zsírt a bőrödről! Könnyedén magába szívja és az arcod azonnal szép matt lesz!

Hintőpor

Ha nincs műszempillád, de vágysz arra, hogy a tied is pont olyan dús és hosszú legyen, nagy lépést tehetsz efelé a hintőpor segítségével! Kenj fel egy réteg szempillafestéket, majd egy apró sminkecset segítségével hintőporozd be a már kifestett szempillákat. Ezután vigyél fel még egy réteg szempillafestéket! A hintőportól a szempillák vastagabbnak és hosszabbnak is fognak tűnni.

Kukoricakeményítő

A legegyszerűbb szárazsampon! Ha a konyhaszekrényben nálad is megtalálható, időnként szórj belőle egy keveset a hajtövekre, hogy felfrissítsd azokat. A kukoricakeményítő magába szívja a zsírt és a piszkot, megúszhatsz vele még egy napot hajmosás nélkül! Szórd közvetlenül a hajtövekre vagy a tenyeredbe és ujjaiddal masszírozd be! Kezdd kisebb mennyiséggel és ha szükséges, használj többet!

Vazelin

Tégy belőle egy keveset a tested azon pontjaira, ahova a parfümöt fújni szeretnéd. Tartósítja a parfümöt, így tovább tudsz kedvenc illatod felhőjébe burkolózni!

Fehérítő fogkrém

A fogakon kívül a körmeidre is felhasználhatod! Mintha csak fogat mosnál, egy fogkefére tégy belőle és dörzsöld át vele a körmeidet. Kifehéríti őket, csökkenti az elszíneződés mértékét és a foltok számát.