Kalória csökkentés

Észrevétlen módszerek a kalóriák csökkentésére

Mivel fogyni igen kemény munka, nem árt, ha ügyes trükkökkel segítünk magunkon. A kalóriákat visszafogni nem könnyű, hiszen általában éppen a kedvenc ételeinkről kell lemondani ahhoz, hogy a diétát teljesíteni tudjuk. Ám egyes módszerekkel könnyebbé tehetjük magunk számára a folyamatot, hogy észre se vegyük, mégis jelentősen csökkentsük a kalóriabevitelt.

Készíts bevásárlólistát

Nem is ez a nagy dolog, hanem az, hogy tartsd is magad hozzá! Ha úgy vásárolsz, hogy a listát követed, kevésbé fogsz elcsábulni, az édességes sorba be sem kell tenned a lábad. A lista nélkül bevásárlók 60-80%-ban azzal töltik az idejüket, hogy ide-oda vándorolnak a sorok között és nézelődnek. Ez azt jelenti, hogy többet költenek és több felesleges, hízlaló dolgot vesznek meg, mint azok, akik céltudatosan intézik a bevásárlást.

Igyál

Igyál annyi vizet, ami a testsúlyod felét teszi ki! A legtöbben közel sem fogyasztanak elég folyadékot vagy azt rossz formában veszik magukhoz. A víz azonban mindenhez nélkülözhetetlen, ahhoz is, hogy elérd vagy megtartsd az ideális testsúlyodat. Ez tartja rendben az anyagcserét, ezzel szabályozza az étvágyat is.

Kerüld a főzőműsorokat és a reklámokat

A legjobb, ha átpörgeted a reklámokat vagy addig máshova kapcsolsz. Szinte minden második reklám egészségtelen ételeket és italokat népszerűsít. Ügyes módszerek vannak arra, hogy minél többet adjanak el belőlük és ha rendszeresen nézed a reklámokat, te is be fogsz dőlni! A főzőműsorok pedig szintén ellenjavalltak a fogyni vágyóknak, kivéve, ha azok diétás ételekről szólnak.

Mindenhez adj zöldséget

Ha tésztát készítesz, húst sütsz vagy csak egy gyors szendvicset ennél, mindig válassz valamilyen zöldséget is az ételhez. Nemcsak ízletesebbé tehetsz velük szinte bármilyen ételt, de a magas rosttartalmuknak köszönhetően a zöldség mellett kevesebbet tudsz enni más élelmiszerekből. Lehet, hogy két szendviccsel szoktál jól lakni, de ha egyt készítesz és azt jól megtöltöd salátával, garantáltan nem maradsz éhes utána.

Számít a méret

A tányéraknál is. Nagy tányér – nagy csípő, ez lebegjen a szemed előtt. Az elmúlt évek trendjei a tányérok méretének megnövekedését hozták magukkal, ami igencsak káros a testsúlyra nézve. Ha mindenki óriási tányérakból eszik, nyilvánvalóan nagyobb adagokat is fog pakolni rá. Ott hagyni az ételt pedig nem illendő dolog. Vásárolj kis méretű tányért vagy ha ragaszkodsz a nagyhoz, a felét mindig zöldséggel töltsd ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük