Ezek a leghatékonyabb illóolajok a haj számára

Megnöveszteni a hajat nem kis feladat, de talán még nagyobb kihívás annyira egészségesen tartani, hogy ne is kelljen levágatni. Az étrend, a hormonok játéka, a hajápolókban lévő káros anyagok, a környezetben jelenlevő szennyezőanyagok miatt azonban sokszor kell megválni hosszú tincseinktől. Mielőtt erre a döntő elhatározásra jutnánk, érdemes intenzívebb kezelést bevetni a hajszálak megmentésére. Ebben segítenek az illóolajok. Mutatjuk, melyek a leghatékonyabbak a haj számára!

Hajnövesztéshez

 1. Sárgarépamag olaj
  Elősegíti az új hajszálak előbújását, megelőzi a hajhullást és a hajvégeket is megmenti a töredezéstől. A sárgarépamag olajat hordozóolajjal összekeverve vidd fel a fejbőrre és a hajszálakra. A megfelelő arány 3 csepp sárgarépamag olaj és 1 teáskanál hordozóolaj. Ezt egész éjszaka hagyd fenn. Reggel fésüld át a hajadat, hogy a hajvégeket is újból beborítsd az olajjal és várj egy órát, mielőtt lemosod.
 2. Cédrusfaolaj
  Szintén hajnövesztéshez és hajhullás ellen használható. Keverheted kakukkfűvel, rozmaringgal és levendulával is, ha súlyosabb kopaszodást tapasztalsz. Hordozóolajjal együtt használd!
 3. Muskotályzsálya olaj
  Elsősorban akkor segít, ha a hajhullást stressz vagy hormonzavar váltja ki. Hordozóolajjal együtt használd és hagyd egész éjszaka hatni.

Hajhullás megállításához

 1. Copaiba olaj
  Lágyító hatású olaj, ami hidratálja a fejbőrt és véget vet a hajhullásnak. Hordozóolajjal együtt alkalmazd, masszírozd a fejbőrbe és hagyd hatni 1-2 órán át, mielőtt lemosnád.
 2. Borókabogyó olaj
  Élénkíti a fejbőrt és összehúzza a hajhagymákat, így megakadályozza a hajhullást. Hordozóolajba keverve masszírozd be vele a fejbőrt 2 órával hajmosás előtt.
 3. Citromfű olaj
  Erősíti a hajhagymákat és ápolja a fejbőrt. Alkalmas a hajhullás megelőzésére is. Hordozóolajjal keverd össze, majd masszírozd a fejbőrbe. 2 órán át hagyd hatni, majd samponnal moss hajat. A citromfű olajjal légy óvatos, mert maró hatású lehet, ezért megfelelő arányban hígítsd.

Fényes, egészséges hajért

 1. Római kamilla olaj
  Nem csak simítja a hajat és könnyebben kezelhetővé teszi, de a hajnövekedést is serkentik hatóanyagai. Fényessé és egészségessé teszi a hajszálakat, védi őket a káros környezeti hatásoktól is. Alkalmas a száraz fejbőr ápolására, kezelhető vele a korpa, a pikkelysömörös és dermatitis-es fejbőr is. 10 csepp olajat oldj fel 1 liter vízben és hajmosás után alkalmazd. Hajnövesztéshez a tömény olajat masszírozd a fejbőrbe és hagyd fenn egész éjszakára.