Ezekkel a növényekkel hűtheted a lakást a nyári forróságban!

Amikor odakint mindent felperzselnek a nap forró sugarai, te nyugodtan üldögélhetsz a lakásodban, körbevéve magad olyan növényekkel, melyek gondoskodnak a kellemes levegőről. Sok olyan növény van, amelyiket kiültetheted a teraszra vagy teheted az ablakodba, hogy gondoskodjon a levegő hűtéséről és tisztítsa is azt. Most megmutatjuk, milyen növényeket válassz, ha hűsölni szeretnél a lakásodban!

Aloe vera

Az egyik leghatékonyabb növény, amivel frissebbé teheted a levegőt. Nem csak hűvösen tartja a benti levegőt, de az abban keringő formaldehid részecskéket is eltávolítja. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a szépségápolásban és a természetes gyógymódok tekintetében is nagy hasznát veheted.

Anyósnyelv

Sok szempontból különleges növény. Éjszakánként oxigént bocsát ki magából és a szokottnál is hűvösebben tartja a levegőt. Magába szívja a toxikus anyagokat, melyek megtalálhatók a lakás levegőjében, mint a nitrogén-oxid, a triklór-etilén vagy a benzol.

Aranypálma

Ha azt a növényt keresed, ami a legtöbb pozitív hatást gyakorolja a beltéri levegőre, az aranypálma a legjobb választás számodra. Párásítja a levegőt és egyben hűti is, miközben segít megszabadulni a levegőben lévő káros anyagoktól.

Kislevelű fikusz

Magába szívja a meleget és jótékonyan hat a beltéri levegő szennyezettsége ellen is. Kevés napfénnyel és kevés vízzel is megelégszik.

Borsarc

A benti levegőt hűtő növények sorában mindenképpen helyet követel magának a borsarc. Bár kissé igényesebb, a hűsítésért és a levegő tisztításáért cserébe megérdemli a törődést.

Páfrány

A NASA állapította meg, hogy a Föld növényei közül a páfrány a legjobb párásító. Amellett, hogy tisztítja és frissíti a lakás levegőjét, még hűsíti is azt. Ráadásul olyan látványt nyújt, mintha egy árnyas erdőben sétálnál éppen.