Ezért nélkülözhetetlen a fejbőr radírozása a haj növesztéséhez!

Az arcunkat és a testünket rendszeresen radírozzuk, de ki hallott már olyat, hogy a fejbőrünket is kellene? Valószínűleg te sem csináltad még soha, pedig ha megkérdezel egy hajgyógyászt vagy egy profi fodrászt, biztosan elő fog állni egy recepttel, hogy mit használj erre a célra. Merthogy a fejbőr radírozni bizony szükséges, éppen úgy, mint testünk bármely más részét.

Itt is vannak elhalt hámsejtek, melyek elzárhatják a pórusokat, ami a faggyú felhalmozódásához vezethet. Hajmosás közben, mikor a fejbőrödet dörzsölted, biztosan találkoztál már pattanásokkal. Nos, ez egyértelműen a pórusok eltömődésére és a baktériumok felszaporodására utal. A probléma még nem is 1-2 pattanásnál, hanem ott kezdődik, amikor a hajhagymák növekedése is akadályba ütközik emiatt. Ilyenkor gyulladások alakulhatnak ki, a fejbőr korpásodni kezdhet, a hajnövekedés lelassul, de akár hajhullás is jelentkezhet.

A következő recept segítségével olyan radírt készíthetsz el, ami tökéletesen a fejbőröd számára. Használatával a hajhagymák kitisztulnak, a vörös, gyulladt részek is megnyugszanak. A tengeri só az egyik legfontosabb összetevője ennek a bőrradírnak, hiszen méregtelenítő és tisztító hatása is van. A zsíros fejbőrnek szárító hatása miatt pedig különösen jót tesz.

Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál tengeri só
  • kókuszolaj
  • tégely

A hozzávalókat keverd össze és töltsd egy lezárható fedelű tégelybe. Használat előtt nedvesítsd be a hajad, ez nagyon fontos, különben a hajszálak töredezni fognak a bőrradírozástól. A radírt közvetlenül a fejbőrbe dörzsöld be, ha úgy érzed, hogy szárazzá válna, adj hozzá folyamatosan vizet. Néhány percig hagyd fenn, majd öblítsd le és samponnal moss hajat. A fejbőröd tiszta lesz, a hajad pedig tartást kap ettől a kezeléstől.

Ha a hajad festett, vedd figyelembe, hogy a radírozással a hajszíned kopni fog, ezért ne használd sűrűn. Gyakori alkalmazása szintén nem ajánlott a szárító hatása miatt. Elég, ha havonta 1-2 alkalommal végzed el a fejbőr radírozását!