Rúzsfolt

Ha azért nem viselsz rúzst, mert mindenhol nyomot hagy, ezek a tippek neked szólnak!

Sokan úgy sminkelik magukat, hogy kizárólag a szemet hangsúlyozzák. Pedig az ajkakat kár lenne megtagadni, nélkülük sem a legegyszerűbb, természetes, sem az alkalmi vagy szexi smink nem működőképes. Felvinni a rúzst még csak nem is bonyolult. A probléma ott kezdődik, mikor kilépsz a lakásból és olyan hétköznapi helyzetekbe kerülsz, mint hogy innod kell egy pohárból vagy el kell fordítanod a fejed. Ilyenkor bizony könnyen megesik, hogy a rúzs máshova is kerül, az pedig már nem olyan vonzó látvány. Ha eddig téged is ez tántorított el a rúzsviseléstől, a következő mentőtippek neked szólnak!

Használj szájceruzát!

Az egyik módja annak, hogy a rúzs tartós, mégis észrevehető legyen, ha szájceruzát használsz. Ezt a rúzs előtt vidd fel. A szájceruza anyaga általában kissé kiszárítja a krémes rúzst, így az kevésbé lesz ragadós és hajlamos arra, hogy máshova is kerüljön. Másik előnye, hogy jobban kiemelheted vele a szájformádat.

Rúzs alá primert!

Ahogyan a falfesték alá is használsz alapozót, ha azt szeretnéd, hogy tartós legyen és a festék jobban befogja, úgy a profi sminkesek szerint a rúzs alá is elhagyhatatlan a primer. Ezzel előkészítheted az ajkakat a rúzsozásra és tökéletes alapot teremthetsz. A primer összetevői növelik a rúzs tartósságát, így az nagyobb eséllyel marad a szádon és nem fog a csésze szélén vagy a gallérodon kikötni.

Itasd fel!

Ahogyan a sminkelés közben is használsz törlőkendőt, úgy rúzsozásnál se felejtsd el. Mikor az alsó és felső ajkad kifestésével is végeztél, fogd a két ajkad közé a törlőkendőt és itasd fel vele a felesleges rúzst. Ezután felvihetsz belőle még egy réteget.

Púderezd!

A rúzsra egy nagy ecset segítségével vékony rétegben vigyél fel sima púdert vagy áttetsző púdert. Ezzel fixálhatod a szádon a festést. Utána rúzsozd ki magad még egyszer. Ezáltal csökken a rúzs nedvességtartalma, ezzel együtt pedig az esélye is annak, hogy máshova kenődik fel.

Próbáld ki az alapozót!

Rúzsozás előtt egy cseppnyi alapozót kenj szét az ajkaidon. Ez megfelelő előkészítés a rúzs felviteléhez, de még jobb, ha púderrel is fixálod és csak azután rúzsozol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük