Ha ezt eszed, könnyebben megy le az úszógumid!

Úszógumi

A hasi zsírral van problémád? Még télen sem, de főleg nem nyáron nem takargatható a deréktájon lerakódott zsírfelesleg. A diétánál általában ez mozdul utoljára, egészségi kockázata pedig ennek a legnagyobb. Az úszógumi a legtöbb embernek gondot okozó zsírréteg, melyet megfelelő étkezéssel, mozgással, alvással és stresszkezeléssel lehet csak kontroll alatt tartani. Léteznek olyan tápanyagok, melyek segíthetnek ellene és rendszeres fogyasztásukkal látványos különbséget érhetünk el. Ezt a tudomány is megerősítette.

Rostok

A magas rosttartalmú ételek közé tartoznak a teljes értékű gabonák, a gyümölcsök, zöldségek. Ezek nemcsak tovább keltik a jóllakottság érzését, de segíthetnek abban is, hogy célba vegyük az úszógumit. Egy tanulmányban kimutatták, hogy azok a felnőttek, akik rendszeresen esznek magas rosttartalmú ételeket, kisebb mértékű zsírlerakódást halmoznak fel deréktájon. Az oldható rostok, mint a zab, az árpa, a len és a bab, szintén segítenek az úszógumi elleni harcban.

Egy felnőtt nőnek napi 25 g rost elfogyasztása javasolt, férfiaknál ez 38 g.

Egyszeresen telítetlen zsírsavak

A legjobb fegyverek az úszógumi ellen. Az artériákat elzáró telített zsírokkal ellentétben a telítetlen zsírsavak szívbarátok és mértékletes fogyasztásuk pozitív hatást gyakorol a deréktáji zsírfeleslegre. Ha a telített zsírokat, melyek megtalálhatók a tejtermékekben, a vörös húsban, telítetlen zsírsavakkal helyettesítjük, az a testsúly és a zsírtömeg csökkenését eredményezi anélkül, hogy jelentősen csökkentenénk a bevitt kalóriák vagy mennyiségét. A növényekben található zsírsavak a legjobbak, ezek megtalálhatók az olívaolajban, az avokádóban és az olajos magvakban.

Probiotikumok

Szigorúan nézve a probiotikumok ugyan nem tápanyagok, hanem élő, hasznos baktériumok, melyeknek az emberi egészségre nézve számtalan pozitív hatását mutatták ki. A probiotikumok javítják a bélrendszer működését, támogatják a bélfal egészségét és képesek legyőzni az emésztőrendszerben élősködő káros mikroorganizmusokat. Fontos szerepük van az immunrendszer működésében és abban is, hogy karcsúak lehessünk. Egy vizsgálat eredménye szerint azoknál, akik 12 héten át probiotikumokat fogyasztottak, 4,6%-kal csökkent a hasi zsír mennyisége, 3,3%-kal pedig a teljes testzsír mértéke. Az egyik legjobb probiotikum forrás a görög joghurt, amit magvakkal és gyümölcsökkel ízesíthetünk, de a kefír és a miszo is ideálisak hasznos baktériumok pótlásához.

D-vitamin

A nap vitaminjáról kiderítették, hogy képes szabályozni a hasi zsír mennyiségét. Különösen hatékony a mélyrétegben található zsírlerakódások ellen. Kimutatták, hogy fiatal nőknél a D-vitamin alacsony szintje nagyobb mértékű zsírlerakódást okoz az izmokban is. Mivel kizárólag a napfényből nem tudjuk folyamatosan pótolni – gondoljunk csak a szürke téli hónapokra -, gondoskodjunk a vitamint gazdagon tartalmazó ételekről. A napi ajánlott D-vitamin mennyiség 600 NE, ami a felnőttek 90%-ánál nem teljesül. Egyél több gombát és tengergyümölcseit!

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

WTN CIKLUSBARÁT KRÉM YAM GYÖKÉR KIVONATTAL
WTN ciklusbarát krém

természetes progeszteron krém

aktuális ár