Ha van kalapod, az a baj? Dehogy! Fedezd fel újra!

Idén, május 19-én az egyik legszerethetőbb királyi esküvőnek lehetett tanúja ország-világ. Legalábbis a sajtó általában így emlékezik meg Harry herceg és Meghan Markle mennyegzőjéről. Nem véletlen, hogy számtalan híradás szólt a kisebb-nagyobb részletekről, titkokról, érdekességekről.

Magyarországon azonban inkább negatív hozzászólásokat olvashattunk, ezek között pedig kiemelkedően gyakran szólták meg a hölgyek kalapjait. Köztudott ugyanis, hogy Nagy-Britanniában bizonyos társadalmi rang felett mindenkinek, így nyilvánvalóan a királyi esküvő vendégeinek is, kalapot illett viselni.

Nos, „az idétlen kalapok”, amelyeken állítólag az egész világ nevet, valójában nem csak rendkívül elegáns, de finom és egyszerű kiegészítők. Öltöztetnek, fiatalítanak, és különleges szépséget kölcsönöznek viselőiknek. Ma már az arisztokraták is környezettudatosabbak, ezért számukra is igaz, hogy egy egyszerűbb kalap több ruhadarabhoz is viselhető, nem szükséges mindig újat vásárolni. A kalappal gyorsabb, illetve kevésbé költséges lehet a frizurakészítés, valamint egy színes kalap feldobhatja a sápadt arcszínt, így kevesebb smink lehet szükséges.

A hölgyek kalapviselésének divatja és illendősége ráadásul egyáltalán nem új keletű dolog. Az ötvenes években például még igencsak illetlennek számított, ha egy magasabb rangú hölgy fedetlenül hagyta a fejét, esetleg akár néhány szálat is mutatni engedett a hajából. Ma már nem ennyire szigorúak a szabályok, kalapot viszont továbbra is illik viselni.

Egy csinos, elegáns megjelenésű nő esztétikus, ízléses kiegészítője lehet tehát egy jól megválasztott kalap. Viselőjét öltöztetheti, magasságát szükség szerint optikailag nyújthatja, arcszínét feldobhatja. Egy szép, kifinomult frizurával nagyszerűen kombinálható, problémás haj és fejbőr esetén pedig választhatunk többet takaró fazont. Sajnos nálunk kicsit feledésbe merült, pedig ma is tökéletesen mutatnánk benne például egy polgári esküvőn.

Bármit is viselsz azonban, a lényeg, hogy illeszkedjen nem csak a te stílusodhoz és egyéniségedhez, hanem annak a rendezvénynek az elvárásaihoz is, ahová felöltözöl – hiszen nem csak a jelenléteddel, de a megjelenéseddel is kimutathatod a tiszteletedet, vagy éppen annak hiányát.

 

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
WTN CIKLUSBARÁT KRÉM YAM GYÖKÉR KIVONATTAL
WTN természetes progeszteron krém

ciklusbarát kérm yam gyökér kivonattal

aktuális ár