Hajápolás

Hajápolási 1×1, hogy tutira menj

Úgy érzed, hogy problémás a hajad? Nehezen boldogulsz a hajápolással? Soha nem úgy áll, ahogy szeretnéd? Akkor itt van számodra néhány jó tanács, amit ha megfogadsz, akkor garantáltan kellemesebb lesz a megjelenésed, mindenki csodájára fog járni a hajkoronádnak.

1. Állítsd be jól a hajszárítódat!

A hajszárítódat soha se állítsd maximális fokozatra. Ugyanis a túl meleg levegő károsítja a hajvégeidet, ha pedig még hajvasalót vagy hajgöndörítő berendezést is használsz, akkor fokozottan légy óvatos, ugyanis ezek a berendezések is nagyban megterhelik a hajadat a magas hőmérsékletükkel.

2. Tartsd megfelelő távolságot!

Hajszárításkor a hajszárítót minimum 15-20 cm távolságra tartsd a hajadtól. A hajszárítót ne merőlegesen tartsd a fejedre, hanem inkább felülről vagy oldalról fújd a tincseket, így könnyebben elkerülheted a szanaszét álló hajszálakat.

3. A frissítő vágás elkerülhetetlen

A hajadat érdemes időnként felfrissíteni a fodrászod segítségével. Abban az esetben is, ha épp belevágtál a hajnövesztésbe, akkor is látogass el 1,5-2 havonta a fodrászhoz. A frissítő vágás ugyanis serkentőleg fog hatni a hajszálaidra, megszabadulnak a töredezett hajvégektől, megkönnyebbülnek, és újult erővel indulnak növekedésnek.

4. Hajkondicionáló minden körülmények között

A hajvégekre mindig használj kondicionáló hajápoló szert, ugyanis így jobban meg tudod akadályozni, hogy kiszáradjanak a hajvégeid és még könnyebben eltöredezzenek.

5. Göndör hajra száraz sampon

Dús, göndör hajad van és nincs időd hajat mosni, akkor jó szolgálatot tehet egy kevés száraz sampon. Szórj belőle a tincseidre, az ujjaiddal fésült át, rázd fel, s az eredmény dús és friss frizura lesz.

6. Élj egészségesen!

Az egészségtelen életmód, helytelen táplálkozás, dohányzás, túlzott stressz nemcsak a szervezetedet károsítja, hanem a hajadon is meg fog látszani, fénytelen és töredezett lesz a hajkoronád.

7. Kerüld a műanyagot!

Hajad ápolásához természetes alapanyagokból készült fésűt és kefét használj! Így sokkal rugalmasabb, puhább lesz a hajad, no és persze sokkal egészségesebb lesz.

8. Kíméld a vizes hajad!

Ha vizes a hajad, akkor bánj vele kíméletesen. Ne fésüld erősen, sőt a törölközővel se dörzsölgesd túlzottan.

9. Használj hideg vizet!

Abban az esetben, amikor hajbalzsamot teszel a hajadra, akkor mindig hideg vízzel öblítsd ki a kondicionáló szert a fürtjeidből. Ugyanis így több nedvesség marad a hajadban, hiszen a hideg víz hatására lezáródnak a hajvégek. Ráadásul ettől sokkal simább lesz a frizurád hatása, nem lesz szénaboglya hatású.

10. Használj hajvédő sprayt!

Amikor hajvasaló vagy hajgöndörítő készüléket használsz, akkor mindig alkalmazz hővédő permetet, ugyanis ez megvédi a hajadat a hajszobrász készülékekből áradó magas hőmérséklettel szemben.

11. Dúsabb haj érdekében használj dúsító permetet!

Úgy érzed, hogy lelapult a hajad és gyorsan szeretnéd dúsítani? Akkor fújj dúsító sprayt a hajtövekre, dobd előre a hajad, fújd át hajszárítóval. Majd dobd hátra a hajad és rendezd el az ujjaiddal a kósza tincseket, s már indulhatsz is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük