Hajhullás ellen így állítsd helyre a hormonháztartásodat!

A hajhullás az egyik legsúlyosabb egészségi probléma, ami egy nőt sújthat. Ha arra gyanakszol, hogy a hátterében a hormonrendszered egyensúlyának felborulása áll, a következő módszerek segítségével helyreállíthatod a hormonjaid működését.

Mozgás

Talán furcsállod, hogy mi köze a mozgásnak a hormonszintedhez, pedig nagyon is szoros az összefüggés. Akik soha nem edzenek, gyakrabban szembesülnek a hajhullással, mivel extra zsír rakódik le a testükben. Ez pedig idővel a hormonháztartás egyensúlyának felborulását okozza. Ha gyorsan szeretnél eredményt elérni, minden reggel és este mozogj fél órát!

Fitoösztrogén tartalmú élelmiszerek

A lenmag és a szója is tartalmaz fitoösztrogént, ami segíthet a hormonrendszer szabályozásában. Rendszeresen fogyaszd őket, amint az első jeleit észreveszed annak, hogy a hormonjaiddal valami nincs rendben.

Omega-zsírsavak

Omega-3 és omega-6 zsírsavakra is szükséged van, ha a hormonháztartásod egészséges működését szeretnéd visszaállítani. A tojás, a diófélék, a baromfi bőségesen tartalmazza ezeket a hasznos zsírokat.

D-vitamin

A D-vitamin segít fenntartani az egészséges hormonszintet a szervezetben. Ennek a vitaminnak a hiánya is lehet az egyik kiváltó oka a hormonzavarnak. Ha nem jutsz elegendő napfényhez, szedd étrendkiegészítőként!

Kókuszzsír

Az egyik legjobb gyógyír a hormonzavar kezelésére. Jótékonyan hat a pajzsmirigy működésére, szabályozza a vércukorszintet és javítja az anyagcserét. Naponta egyél belőle, hogy korai stádiumban meg tudd állítani a hormonproblémát!

Bazsalikom

Összetevői szabályozzák a hormonszintet és stabilizálják a kortizolt, a stresszhormont. A legjobb, ha friss bazsalikom leveleket rágcsálsz, hogy a hormonháztartás egyensúlya szervezetedben helyreálljon.

Kevesebb kávé

Egy hormonzavarban szenvedő ember helyzetét a koffein nagyban képes rontani. Bármennyire is odavagy a kávéért, legalább egy darabig próbálj meg lemondani róla, hogy hormonszinted helyreállhasson.