Hogyan lehetsz szép mások szemében?

A szépség mindenkinek mást jelent, így azt mondhatjuk, hogy a szépség összefügg a szubjektivitással. Általában azt szoktuk gondolni, hogy a média által sugallt szépségideál tetszik az ellenkező neműeknek. Pedig, ha megkérdezzük őket, mit gondolnak valójában, gyakran teljesen ellentétes külső tulajdonságokat választanak. Természetesen az is igaz, hogy a külső nem minden. Ahogyan a közmondás is tartja, a külső megfog, a belső megtart, tehát hosszútávon mindenképpen inkább a belső értékek fognak számítani egy tartós párkapcsolatban. Ezen felül pedig a közös célok, az összetartás, illetve egymás segítése.

Vannak azonban alapvetően fontos szempontok, amelyekre érdemes neked is odafigyelni. Mivel a szépség tehát egyben szubjektivitást is jelent, nem tudjuk neked megmondani, hogy a kék, vagy a barna szem, a szőke, vagy a fekete haj fog jobban tetszeni álmaid kiszemeltjének. Amire azonban időt kell fordítani, az az ápoltság, tisztaság, igényesség, visszafogottság, kifinomult elegancia. Bár ez is járhat némi szubjektivitással, akárcsak a szépség.

Ami viszont biztosan megragadja az ellenkező neműek figyelmét, jó értelemben, az nem csak a szépség, hanem a pozitív kisugárzás. Ezt sokak szintén szubjektivitásnak vélhetik. Tudósok azonban kimutatták, hogy az egyik elsődleges dolog, amire felfigyelnek, az a boldogságot, önbizalmat árasztó megjelenés. Vedd tehát ezt te is komolyan: légy boldog és elégedett, adj magadra annyira, hogy jól érezd magad, öltözködj és sminkelj úgy, hogy csinosnak és magabiztosnak érezd magad annak viselése közben! Húzd ki magad, mosolyogj, és mindenkihez legyen egy kedves szavad: hidd el, a siker nem marad el!

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük