Ruhásszekrény

Így állítsd össze a tökéletes gardróbot 60 fölött!

A kapszula gardrób, azaz a ruhatár alapjának összeállítása 60 év felett is sokat segít, hogy nap mint nap olyan ruhákhoz tudjunk nyúlni, amikben jól érezzük magunkat és jól is mutatunk. Ha ügyesen válogatunk, az alapdarabokat szinte végtelen kombinációban viselhetjük egymással, így minden alkalomra meglesz a megfelelő öltözékünk anélkül, hogy egy több száz darabos ruhatárat kellene kézben tartanunk. A gardróbod sikeres összeállításához az alábbi tippeket kövesd!

Válaszd a minőséget!

Az olcsó boltok időnként mindenkit elcsábítanak, de ha elszántad magad arra, hogy egy valóban használható és időtálló gardróbot állíts össze magadnak, ne add lejjebb a jó minőségű ruháknál! A minőség a jó szabást és a jó anyagokat is magában foglalja. A klasszikus szabásvonal a te irányvonalad! Inkább áldozz egy-egy darabra többet és vegyél kevesebb ruhát, mintsem használhatatlan, jövőre már hordhatatlan vacakokkal legyen tele a szekrényed.

Kezd alulról!

Minden jó öltözék alapját a jó fehérnemű adja. Valld be őszintén, mikor újítottad fel utoljára a ruhatáradnak ezt a szekcióját? Vagy mikor vettél utoljára méretet magadról, hogy a megfelelő melltartót beszerezd? Testünk folyamatosan változik és ez a folyamat a 60-as évek felé közeledve, valamint azt elhagyva még nagyobb tempót vesz fel. Fordítsd gondot a fehérneműid megújítására, így a ruhák is jobban fognak állni rajtad.

Átlapolós ruha

Ha egy sincs belőle, legalább egyet mielőbb vásárolj! Meg fogod szeretni, hiszen roppant kényelmes viselet, mindemellett nőies, elegáns és mégis könnyed. Az első darabot valószínűleg sok másik fogja követni! Előnyösen kihangsúlyozza a derekat, ugyanakkor jótékonyan rejti a hasat és kiemeli a dekoltázst. Szinte nincs olyan testalkat, amin ez a fazon ne mutatna jól!

Szűkített fazonú nadrág

Alapdarab legyen a ruhatáradban a lefelé szűkülő nadrágfazon. Nem kell, hogy az anyag mindvégig a lábadra tapadjon, mit a skinny farmerek esetében, de ha a lábad vonalát finoman követi, sokkal csinosabban fogsz mutatni benne bármilyen felsőrésszel, mintha bő szárat választanál. Tavaszra és nyárra a bézs és a homokszín árnyalatok nagyon kellemesek, a hidegebb évszakokra válaszd a sötétebb színeket. Másik nagy előnye a szűkített fazonú nadrágoknak, hogy egyformán jól mutatnak lapos és magas sarkakkal, így a hétköznapokban és alkalmi eseményeken is számíthatsz rájuk.

Ragaszkodj a színeidhez!

Egy érett nő általában már tisztában van azzal, hogy melyek azok az árnyalatok, melyek a legjobban állnak a haj- és a bőrszínéhez. Ha te még sosem gondolkodtál el ezen, ideje utánanézni, milyen színek dobják fel az arcodat! Ezeket alkalmazd a ruhatárad összeállításakor úgy a hétköznapi, mint az alkalmi ruhák tekintetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük