Így használd az alufóliát a hajadra!

Az alufólia fogalma legtöbbünk számára a konyhával kapcsolódik össze. Látjuk ugyan, hogyan használják melír készítéséhez és hajfestéshez a fodrászszalonokban, de otthon szinte biztos, hogy eddig nem érintkezett a hajunkkal. Most felfedjük az alufólia titkait az otthoni hajszépítésben!

Hajunk rendkívül érzékeny, könnyen károsodik. Mégis folyamatosan muszáj vele foglalatoskodnunk, hiszen alapvetően meghatározza azt, hogy hogyan nézünk ki. Az alufólia pedig sokat segíthet abban, hogy új módszereket vagy akár új stílusokat próbáljunk ki.

Tudjuk, hogy az alufólia nagyon jó szigetelő. Ezt a tulajdonságát pedig a hajápolásban is kamatoztathatjuk a különböző anyagok szétválasztásában. Mivel nagyon jól tartja a hőt, hajformázáskor elkerülhetjük vele, hogy a hő károsítsa a hajszálakat. Igen ellenálló, ez pedig két dolog miatt is jó: bármilyen anyagot elvisel és mozdulatlunk ott marad, ahova helyeztük.

Így használd!

Hajgöndörítéshez

Nincs szükséged másra, mint egy hajvasalóra és egy kb. 20 cm-es alufólia darabra. Hogy mennyit használj belőle, azt a hajad vastagsága határozza meg. Ha vékonyszálú a hajad, ennél kisebb fólia is elég. Hajtogasd össze és vágd a fóliát 4 egyenlő részre. A tincseidet hajcsattal különítsd el attól a résztől, amit göndöríteni szeretnél. Hajlakkal fújd be azt a tincset, amit formázni fogsz, majd várj néhány percet. Ezután a tincset csavard fel és alaposan csomagold be fóliába. A hajvasalót kapcsold maximális hőfokra és a befóliázott tincseden használd! Utána várd meg, míg a fólia teljesen kihűl és csomagold ki a tincset. Az így készített fürtök tartósak lesznek.

Hajfestés felgyorsításához

Hatalmas felfedezést tehetsz, ha a hajfestéshez is használod az alufóliát. Mikor a haj a fóliában felmelegszik, a kutikula kinyílik és a festett szín hamarabb láthatóvá válik. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ezt a műveletet pontosan végezd! Tudnod kell, hogyan válaszd szét a hajad és mennyi idő áll rendelkezésedre, mielőtt kárt okoznál a hajban.

Hidratáláshoz

A száraz, durva tapintású hajra még hatékonyabban alkalmazhatod a hidratáló hajpakolást alufóliával. Mikor a pakolást a gyökerektől a hajvégekig felvitted, a fólia durvább felével a hajad felé tekerd körbe a hajad és hagyd fenn 30 percig. Ezután a szokott módon moss hajat. A változás látványos lesz! A hajad sokkal puhább és fényesebb lesz, mint a pakolást fólia nélkül tetted volna fel.