Alapozószivacs

Így használd helyesen az alapozószivacsot!

Nélkülözhetetlen elem a profi sminkesek táskájában. Így hát otthon sem hagyhatjuk figyelmen kívül, amikor magunknak szeretnénk egy rendes sminket összeállítani. De ahogy minden más sminkterméknek, az alapozószivacs használatának is megvannak a maga szabályai. A legtöbben mindennap használják és nem is tudják, hogy rosszul bánnak vele. Most elmondjuk, hogyan kell helyesen alkalmazni az alapozószivacsot!

A legfontosabb dolog, amit az alapozószivacsról tudni kell, hogy nélküle nem készülhet tökéletes smink. A segítségével tudjuk az alapozót szinte láthatatlanra, a lehető legtermészetesebb hatást keltőre eldolgozni. Az alapozószivacs szolgál az alapozó, a színezett nappali krémek, a BB és CC krémek, valamint a korrektor helyes felvitelére. A hibátlan sminkhez ez olyan, mint egy varázseszköz. Vele olyan eredményt érhetünk el, amit ecsettel sose tudnánk. Éppen ezért nélkülözhetetlen úgy a kezdő, mint a profi sminkesek számára.

Hibák

Ha még sosem jártál utána annak, hogyan kell az alapozószivacsot megfelelően használni, az alábbi hibák valamelyikébe szinte biztos, hogy te is belefutottál már.

Szárazon használod

A legnagyobb hiba, amit csak elkövethetsz. Lehet, hogy pár perccel tovább tart, mégis muszáj teljesen átnedvesítened a szivacsot használat előtt. A száraz szivacs az amúgy is nehéz alapozót még vastagabbnak láttatja majd és mivel benedvesítve puhább lesz, sokkal könnyebben alkalmazkodik az arc domborulataihoz.

A szivacsra teszed az alapozót

Bár a bőrödnek és a sminkednek nem ártasz vele, de rengeteget pazarolsz, ha az alapozót közvetlenül a szivacsra nyomod. Természetéből fakadóan nagyon sokat felszív belőle, amit többé nem tudsz előcsalogatni. Ezért az alapozót mindig a bőrödre fel először és utána kezdd el eldolgozni a szivaccsal.

Így használd!

  1. Az alapozószivacsot legalább 20 másodpercig tartsd a csap alá és óvatosan nyomkodd ki. Amikor teljesen átnedvesedett, puhává, puffadtá és nagyobbá válik. A felesleges vizet nyomkodd ki belőle, hogy az alapozás közben ne folyjon belőle a víz.
  2. Nyomj egy kevés alapozót a kézfejedre és az alapozószivacs egy kis részét mártsd bele. Egyszerre ne legyen túl sok alapozó a szivacson!
  3. Apró mozdulatokkal kezdd el eldolgozni a bőrödön, majd az egész arcodon simítsd el. Miközben dolgozol vele, enyhén nyomd a bőrödre.
  4. Ha az arcodon pattanás vagy folt van, amit korrektorral szeretnél eltüntetni, előbb az ujjaiddal vidd fel azt az érintett részre, majd a korrektort is dolgozd össze az alapozóval a szivacs segítségével.
  5. Az alapozószivacsot minden használat után tisztítsd meg, erre megfelel a kézmosó vagy a tusfürdő is. Utána hagyd a levegőn megszáradni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük