Szív dekoráció

Így készíts szív alakú virágdekorációt a falra!

Merj nagyban gondolkodni akkor is, ha saját magad által készített dekorációról van szó! A következő diy projekttel otthonod meghatározó díszét alkothatod meg, ami a lakásba belépő vendégeidet azonnal le fogja nyűgözni! Annak ellenére, hogy rendkívül mutatós, kevés hozzávalót igényel az elkészítése, és nem csak Valentin-nap környékén, de egész évben díszítheted vele az otthonodat!

Amire szükséged lesz:

 • 2 cm vastagságú hungarocell tábla (hogy milyen méretű táblát szerezz be, attól függ, mekkora szívet szeretnél belőle kivágni)
 • művirágok
 • 1 vagy 2 db csavaros kampó
 • damil
 • éles kés
 • ragasztópisztoly

Így csináld!

 1. A hungarocell táblából vágd ki a neked tetsző méretű és formájú szívet. Ha a szabadkézzel való dolgozásban nem vagy biztos, készíts sablont kartonpapírból, amit a hungarocell táblán körberajzolhatsz, majd körbevághatsz.
 2. A művirágok szárát egy éles kés segítségével vágd le. Csak a virágok feje maradjon, mert nem tűzni, hanem ragasztani fogod őket. Ha a sok-sok virágot mind beletűznéd a hungarocellbe, az nagyon könnyen szétdarabolódna, ezért jobb, ha a ragasztásnál maradsz.
 3. Miután a virágfejek rendelkezésedre állnak, készíts látványtervet! Rendezd el őket a szív alakú hungarocellen úgy, ahogyan majd felragasztani szeretnéd őket! A különböző színű virágokat szabálytalanul is egymás mellé teheted, de készíthetsz ombre stílusú dekorációt is színátmenetes megoldással.
 4. Ha a tervvel elkészültél, a virágfejeket egyesével ragaszd a helyükre. Az elrendezésnél arra ügyelj, hogy a hungarocell tábla szélei se látszódjanak ki a virágok alól!
 5. Végül csavard bele a csavaros kampót a szívbe. Használhatsz egyetlen kampót a szív forma mélyedésénél középen, de ha stabilabban rögzítenéd, 1-1 kampót csavarozz bele a szívfomra két ívének tetejébe. Fűzd át rajta a damilt és keress egy megfelelő helyet a hatalmas szív számára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük