Jóban vagy a lakásoddal? Így frissítsd fel, ha valami újra vágysz!

Nagyon fontos, hogy jól érezd magad az otthonodban, hogy az egy olyan hely legyen, ahol minden évszakban, illetve a nap minden szakában fel tudsz töltődni, vagy éppen ki tudsz kapcsolódni. Amit a sajátodnak érzel, ahol nem zavar sem a zsúfoltság, sem a rendetlenség. Illúziónak tűnik mindez, pedig sok mindent megtehetsz érte mégis.

Mutatjuk, mi a teendőd, hogy újra barátságot köthess a lakásoddal:

Lásd új szögből a dolgokat! Rendezd át a bútorokat bátran, akár egyenként is, akár többször is! A te lakásod számodra kell, hogy komfortos legyen, ne zavarjon, hogy mit gondolnak mások! Ha a fotelt egyszer az ablak mellé, egyszer az ajtó mellé teszed, megváltozik a kilátás, és máshogyan látod majd a lakást. Ezért is ültetik időnként az iskolában is máshová a gyerekeket – meglátod, lakásfrissítésnek is kiváló!

Minimalizálj! Dobj ki mindent, ami zavaró, és úgyis csak kerülgetitek otthon! Ha túl sok dísztárgyatok van, az túlterhelheti a lakást, zsúfolt hatást kelthet. Gondold át, mi az, ami igazán kötődik a szívedhez – ezeket megtarthatod. Ami viszont nem is emlék, de nem is használod már, azt nyugodtan add el, ajándékozd el, vagy ha rossz állapotban van, ki is dobhatod. Hidd el, nagytakarításkor is örömet fog okozni, hogy kevesebb dolgot kell törölgetni.

Cserélj le néhány dekorációt! Néhány egyszerű, vidám hangulatú kép, egy új függöny vagy terítő is már rengeteget frissít a lakás hangulatán. Egy-egy dekorációt akár magad is elkészíthetsz fillérekből, ehhez a neten inspirálódva rengeteg ötletet találsz!

Vidám színek. Bátran használj vidám élénk színeket, amelyek feldobják, felfrissítik a lakásodat! Ügyelj azonban arra, hogy ezek a színek passzoljanak a nagyobb lakberendezési tárgyaidhoz, illetve természetesen arra is, hogy szeresd őket, kellemesen hassanak rád!

Virágok. Nem csak üde illatukkal frissítik fel a lakást, kellemes nyári hangulatot, a nyaralás érzetét hozzák el a lakásba. A kertből, árokpartról szedett pipacs, vagy búzavirág is kedves, vidám hatást kelt, persze, csak akkor, ha szereted őket!

Ne feledd: az otthonod érted van! Érezd jól magad benne, hiszen megérdemled! Ha felfrissíted a lakásodat, könnyebben ki tudsz majd kapcsolódni, fel tudsz töltődni a lakásodban!

(kép forrása: pixabay)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük