Chips

Jobb, ha ezeket az élelmiszereket örökre száműzöd, mert rákot okoznak!

Ebédnél vagy az ünnepi asztalnál ritkán jut eszünkbe, hogy az asztalon sorakozó finomságok halálosak lehetnek. A tudomány viszont régóta tanulmányozza a rákkeltő anyagokat, melyek sajnos rengeteg hétköznapi élelmiszerünkben is megtalálhatók. Hozzájuk szoktunk, lemondani róluk bizony nem könnyű. Mégis muszáj, ha szeretnénk elkerülni a rettegett kórt.

Pattogatott kukorica

Mozifilmet nem lehet végignézni nélküle, de gyakran az esti nassolásnak is ez az rágcsálnivaló a választottja. Pedig benne karcinogének vannak, melyekkel mesterségesen érik el, hogy a pattogatott kukorica megkapja jellegzetes, vajas ízét. Ártalmatlannak tűnik ugyan, mégis extrém veszélyes, kitűnő táptalajt ad a rák kialakulásának.

Chips

Kalóriadúsak és aki rendszeresen eszi őket, szép túlsúllyal számolhat. Kalóriákon kívül azonban rengeteg tartósítószer és ízesítő is található bennük. Fogyasztásuk után drasztikusan megemelkedik a vérnyomás, ami a daganatok fejlődésének kedvez.

Fehér liszt

A hófehér színét és a puha, hihetetlenül finom állagát a lisztnek kémiai fehérítéssel érik el. Ehhez gáz halmazállapotú klórt és szénhidrogéneket használnak, melyek majdnem minden értékes összetevőjét semmissé teszik a lisztnek, ezenkívül rendkívül károsan hatnak a szervezetre.

Alkohol

A rendszeres alkoholfogyasztás a második vezető ok a rák kialakulásában a dohányzás mögött. Gége-, végbél-, máj- és mellrák kialakulásában szerepe tudományosan bizonyított.

Mesterséges édesítőszerek

A fehércukrot leváltani másfajta édesítőre jó ötlet, de ne mesterséges édesítőszerkkel helyettesítsük. Ezekben olyan összetevők találhatók, melyek hosszútávú fogyasztás mellett időzített bombák a rák kialakulásának tekintetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük