Jobb, ha te is tudod: Ez történik veled, ha nem mosod elégszer a lepedőt!

Naponta milliónyi dolog van, amit kézben kell tartanunk, amire figyelnünk kell. Nem csoda, ha a lepedő mosásáról időnként elfeledkezünk. Ha emiatt neked is gyakran bűntudatod van, jobban teszed, ha ezután a teendőid listáján az elsők közé sorolod a rendszeres lepedő mosást! Máskülönben a következő problémákkal fogsz szembesülni.

Pattanások

A kelleténél kevesebbszer mosott lepedőre nyugodtan gondolhatsz úgy, mint egy piszokkal és baktériumokkal teli helyre. Mert valójában így is van! Az ágyba nap mint nap rengeteg baktériumot és kórokozót hurcolsz be, amiknek a száma egyre csak gyarapodni fog, ahogy tologatod a lepedő kimosását. Ha furcsállod, hogy az arcodon és a testeden mind több pattanás jelenik meg, miközben szépségápolási szokásaidon semmit sem változtattál, talán éppen a piszkos lepedő az oka! Ha ezt szeretnéd elkerülni, megtisztított arccal és zuhanyzás után menj az ágyba, a lepedődet pedig 7-10 naponta mosd ki!

Allergia

Semmi meglepő nincs abban, hogy a baktériumok és az atkák rontják és előidézni is képesek az allergiás tüneteket. A piszkos lepedő melegágya ezeknek az apró élőlényeknek, amik nem is tétlenkednek, ha te nem cselekszel. A mosással elpusztíthatod őket, de arra is ügyelj, hogy a szintetikus párnát és takarót 2-3 évente cseréld le, mert bennük komoly kórokozó telepek gyűlnek össze.

Gombás fertőzés

Az ágyban valamennyit biztosan izzadsz és ennek nagy része nem párolog el, hanem beleivódik az ágyneműbe. Éppen ez az, amiért a gombáknak az ágy az egyik kedvenc tartózkodási helyük. A penészgomba pedig olyan problémákat okozhat, mint az asztma vagy a tüdőgyulladás, de biztosan azt sem szeretnéd, ha körömgombád alakulna ki vagy a bőröd színeződne el foltokban a gombák miatt. Hogy egyetlen hét alatt mennyi kórokozó képes összegyűlni a lepedőn? 24.000-szer több, mint a fürdőszobaszőnyegen! A lepedőcserét tehát nem árt komolyan venni!