Józan ész alapú egészséges életmóddal a plusz kilók ellen

Eleged van a karcsú derekat ígérő kuruzslókból? Téged is őrületbe kergetnek a különböző egészséges életmódot hirdető módszerek? Íme a biztos módszer, amitől nem csak csinos maradsz, de garantáltan jobban fogod érezni magad!

Korunk legborzasztóbb népbetegsége, a megfelelésből eredő rohanás. Reggelire “bedobunk valamit”, ami többnyire valami felfújt pékáru kávéval, ebédre nincs időnk, végül pedig a vacsora az egyetlen kapaszkodónk. Nem csoda, hogy pillanatok alatt felszaladnak ránk a plusz kilók, hiszen estére már csak valami könnyűt szabadna enni a pörkölt helyett.

Életmódváltásra van szükséged! Ne rohanj! Reggelizz otthon a kedveseddel, egyél müzlit, joghurtot, gyümölcsöt: ezek a frissesség érzetét keltik benned és színesek. A színek feldobják a napodat, az említett ételek energiával töltenek fel, segítik az emésztést és előkészítik a gyomrodat az ebédhez!

Sem a reggelit, sem az ebédet nem szabad kihagyni az étkezéseinkből, hiszen ezek hiánya okozza, hogy estére tör rád a csillapíthatatlan éhség. Bármi legyen is az ebéd, ha friss zöldséggel párosítod, könnyebb emészteni, így nem kell számolni az esetleges gyomorproblémákkal!

A vacsorára kerüld a nehéz ételeket! Cseréld le a sajtos stanglit a teljes kiőrlésű kenyérre és fogyassz friss zöldségeket! A zöldségekben található vitaminok méregtelenítő hatásúak és ápolják a bőrödet!
Valójában az egészséges életmód titka, hogy kerüljük a “zacskós” termékeket és a természet adta élelmiszereket fogyasztjuk. Ez azért fontos, mert a természet – akár az emberi szervezet – tudja és teszi a dolgát, hacsak nem akarjuk szándékosan megakadályozni ebben!
Az egyetlen szükséges követendő étrend tehát a kereskedelem diktálta fogyasztás helyett a józan ész alapú egészséges életmód, amibe nem fér bele minden reggel sem a lekváros buci, sem az esti rakott krumpli!

Étkezzünk úgy, ahogy őseink tették, amikor nem volt sem “helyben sütött pékáru”, sem “hamburger menü”! Egy ilyen életmódváltással helyreáll az emésztésünk, leadunk pár kilót és sokkal jobban fogjuk magunkat érezni!

(kép forrása: pixabay)