Készíts mélykondicionálót száraz vagy töredezett hajadra ezekkel az összetevőkkel!

A forró nyári napok után az őszi hideg szél kezdi ki a hajat. Ha eddig nem sok gondot fordítottál a kondicionálásra, most eljött az idő, hogy megváltoztasd a hajápolási rutinodat, ha a hideg évszakokat is szép frizurával szeretnéd tölteni! Ilyenkor a hajunk gondozásának alapköve a mélykondicionálás, amivel elejét veheted a hajszálak kiszáradásának, töredezésének és a folytonos kócolódásnak.

Igazán hatékony mélykondicionálóért nem kell az üzletekben kutatnod! Otthon is könnyűszerrel elkészítheted magadnak, ha tudod, milyen hozzávalókat használj! Ehhez adunk most segítséget!

A kondicionálód állhat csupán egy hozzávalóból, de használhatsz többet is egymással kombinálva. A lényeg, hogy minél krémesebb textúrát érj el. Ezért a majonéz az egyik legjobb összetevő, amivel bármilyen kondicionálót gazdagíthatsz, mivel könnyen felvihetővé teszi a kondicionálót és gyönyörű fényt is ad a hajnak.

Folyadékok

Aloe vera lé

Az aloe vera lének azonkívül, hogy hidratálja a hajat, számos egyéb jó tulajdonsága is van. Elősegíti a haj növekedését és csillogást biztosít a hajnak azzal, hogy bezárja a hajszálakba a természetes olajokat.

Glicerin

Ez az összetevő megköti a nedvességet és csodásan működik együtt más hozzávalókkal, hogy még tovább fokozhasd hajszálaid nedvességtartalmát.

Olajok

Argánolaj

Folyékony aranynak is nevezik a hajápolásban kifejtett, kivételes hatásai miatt. Lágyítja a hajat, selymessé, fényessé teszi.

Avokádó olaj

Tökéletes a száraz, károsodott haj ápolására, illetve a viszkető fejbőr megnyugtatására.

Kókuszolaj

Ideális ahhoz, hogy a hajszálakba zárjuk a nedvességet. Könnyen beszívódik, erőssé, fényessé, puhává teszi a hajat. Segítségével a hajhullás is megelőzhető.

Extra szűz olívaolaj

Segít megőrizni a hajszálak nedvességtartalmát, gyógyítja a száraz, viszkető fejbőrt.

Jojobaolaj

Nagyon hasonló ahhoz az olajhoz, amit a fejbőr természetes módon állít elő, ezért könnyen beszívódik.

Extra összetevő

Shea vaj

A shea vaj a kondicionálóban bezárja az olajokat és a nedvességet a hajszálakba. Véd a hőhatásokkal és a haj számára kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben, puhítja a hajat és megnyugtatja az irritált fejbőrt.

Így használd a kondicionálót!

A frissen mosott hajra vidd fel, a hajgyökerektől a hajvégekig. Ha a hajadat teljesen befedted vele, tégy fel egy zuhanysapkát és hajszárítóval melegítsd a hajad 15-30 percig vagy csavard körbe egy előre felmelegített törölközővel. Egy óránál tovább ne hagyd a hajadon a kondicionálót, mert a haj tőle törékenyebbé válik, semmint erősebbé. Hideg vízzel végezd a leöblítését, hogy bezárd a hajvégeket!