Púder

Kőpúder, porpúder – Most megtudhatod, mi a különbség és melyiket kellene használnod!

Az alapozás ugyan csodákra képes, de önmagában nem elég a sminkeléshez. Utána érdemes használni a púdert. Na de milyen formában? Kőpúderből és porpúderből és óriási a választék. Azonban ez a két fő kategória a púderek között elgondolkodtat, hogy vajon csupán az egyéni ízlésen múlik, hogy melyiket választjuk vagy lényegi különbség is van a két sminktermék között. Most ennek járunk utána!

Porpúder

Nagyon finom por állagú, könnyen felvihető és természetes fedést biztosít. Számodra ideális, ha kerülöd a túl sok sminket és inkább a természetes hatást részesíted előnyben. A porpúderrel ragyogást kölcsönözhetsz a bőrödnek. Használata egyszerű, mindössze annyit kell tenned, hogy egy nagy sminkecset végét picit belemártod, a felesleget leütögeted a tégely oldalán, majd felviszed a már alapozós bőrödre. Napközben a porpúdert nyugodtan hagyd otthon, mint ezt a sminktermék nem alkalmas arra, hogy a nap folyamán pár másodperc alatt kijavítsd, felfrissítsd vele a sminkedet. Használatát ugyanis ennél jóval precízebben kell végezni.

Kőpúder

Rengeteg összetevőt tartalmaz, hogy a szilárd állagot elérje. Van benne többek között szilikon, viasz és számos más anyag. Éppen ezért vásárlás előtt ellenőrizd az összetevőit, nehogy valamelyikre allergiás legyél. Mértékkel használd a kőpúdert, mivel ha túl sokat viszel fel belőle, az egész sminked vastag és természetellenes lesz. A kőpúdert a porpúderrel ellentétben nem ecsettel, hanem szivaccsal kell felvinni alapozás után. Mivel használata igen egyszerű, ezt a típust hordd magaddal a kézitáskádban, napközben bármikor nagy segítségedre lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük