Kövesd ezeket a tippeket, hogy smink nélkül is ragyogj 50 év felett!

Azt biztosan hallottad már, hogy nincs szükséged sok sminkre ahhoz, hogy jól nézz ki, de az igazság az, hogy egyáltalán nincs szükséged rá! Ha minden reggelt a sminkeléssel kezdesz és a kozmetikumaid nélkül egy lépést sem teszel, talán rémisztően hangzik ez. De vannak okosabb módszerek is arra, hogy fiatalabbnak tűnj!

A fogak egészsége

A mosolyod a legfontosabb dolog, ami megszépít, ehhez viszont a fogaidnak is egészségesnek kell lenniük. A napi kétszeri fogmosás és fogselymezés mellett érdemes kerülnöd az alkoholt, a koffeint és a cigarettát, amik mind elszínezik a fogakat. Rágcsálj nyers zöldségeket, sárgarépát, karfiolt vagy almát, amik kitűnőek a fogakon lévő lepedék eltávolításához.

Töltsd fel magad antioxidánsokkal!

Az antioxidánsokban gazdag ételek biztosítják a bőr számára a szükséges vitaminokat és állítják helyre a szabadgyökök okozta károsodásokat. A bőr esetében ez a károsodás a ráncok és a foltok kialakulását jelenti. A C-vitamin különösen fontos antioxidáns, melynek pótlására 50 év felett még nagyobb figyelmet kell fordítani. Ez segíti elő a kollagén termelődést is, amitől fiatalabbnak fog tűnni a bőr.

Aludj!

Mikor nem alszol eleget, a kortizol szintje a szervezetben megemelkedik. Ennek a stresszhormonnak a hatására a bőr több olajat kezd el termelni, ami pattanásokat okoz. A kialvatlanság tünete a puffadt arc és a szem alatti sötét karika is. Ezek pedig jó pár évet hozzá tudnak adni a valós korodhoz.

Radírozd le az éveket!

A ragyogó bőr elengedhetetlen a fiatalos megjelenéshez. Hogy ezt elérd, hetente kétszer radíroznod kell. A radírozás megszabadít az elhalt hámsejtektől, melyek fakóvá teszik az arcot. Kristálycukor és némi olaj összekeverésével máris elkészítheted a hatékony bőrradírodat arcra és testre is!

Győzd le a pigmentációt!

Ha a barna foltok már megjelentek, használj természetes bőrvilágosítókat, melyek nagyban képesek halványítani az elszíneződéseket az arcon és a kézfejen.

Kerüld a cukrot!

A cukor nemcsak a súlyodnak árt, de ahogy idősödsz, egyre nagyobb veszélyt jelent bőröd számára is. Lebontja az elasztint és a kollagént, azt a két fehérjét, ami a bőr feszességét biztosítja.

Ha ezekre az alapvető dolgokra odafigyelsz, nem kell szégyenkezned 50 év felett sem, ha smink nélkül teszed ki a lábad otthonról. Néhány újítás a bőrápolásban és az életmódodban nagyon sokat segíthet, hogy fiatalabbnak tűnj és megőrizd természetes szépségedet.