Magadba tudnál szeretni?

Miért sminkelnek a nők? (Na és a férfiak?! De ezt majd egy következő cikkünkben kitárgyaljuk.) Ugye veled is megtörtént már, hogy az esti buliba kicsípted magad, felvetted a legjobb ruhád, és kisminkelted magad? Forgolódtál, a tükörben nézegetted az alakod, talán még szelfiztél is egyet (sőt biztos), majd hatalmas kacér mosollyal az arcodon nekiindultál az éjszakának, mert végre csinosnak érezted magad.

Aztán jött a reggel. Amikor a smink szétkenődött, leizzadtad, lecsókolták rólad, vagy épp a pia landolt az arcodon. Kisétáltál a fürdőbe, megmostad a fogad, és belenéztél a tükörbe. Nem kellett volna!

Vagy inkább a vakolat nem kellett volna tegnap este? De hiszen akkor csinosnak érezted magad. Rájössz, hogy „szebb” vagy sminkben. És már a munkában is maszka bújtatod az arcod. Mindenki megdicsér, kapod a bókokat, este zuhanyzásnál pedig már a tükör létezéséről sem akarsz tudni.

Már szentül hiszed, hogy smink nélkül csúnya vagy. Eközben szinte falod a természetes szépségről szóló cikkeket, és millió számban veszed a szépségápolási termékeket. Mert minél kevesebbet látsz önmagadból, annál jobban süllyed a béka feneke alá az önbizalmad!

A félreértés elkerülése végett, nem arról van szó, hogy nem csípheted ki magad és örökké a hétköznapi, az átlagos, számodra unalmas külsődet kell, még egy esküvőre is elvinned.

Csak tudod, létezik egy olyan szó, hogy harmónia, ami, hidd el, nem fog az ellenségeddé válni, sőt egész barátságos. Tehát egészen nyugodtan légy csinos (bár az lehetséges smink nélkül is), de ne menj el az „ottmaradtafélarcomapárnán” kategóriáig.

Szeresd magad! És MAGAD szeresd ne azt, akit kreálni tudsz egy kis hibajavítóval!

Ne hazudj! Se önmagadnak, se másnak! Mégis ki tudna szeretni egy álarcot? Ki lenne képes kedvelni egy hazugságot, egy illúziót?

És hidd el egy álmos reggelen, amikor a hajad kócos és talán még egy pattanás is árválkodik az arcodon, vagy egy kemény nap után, karikás szemekkel, vagy esetleg náthásan, az, aki szeret, ezekben a pillanatokban is éppolyan gyönyörűnek fog látni, amilyennek megengeded neki.

Vállald fel önmagad!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük