Meddig tart egy esküvő?

Bár a férfiak életében is ez lehet az egyik legfontosabb esemény, mégis általában a nőkről mondhatjuk, hogy életük legszebb, leginkább várt és megálmodott napjára készülnek, amikor nekikezdenek az esküvőszervezésnek.

Persze manapság már bármilyen kis részletekig lebontva rábízhatod profi szervezőkre ezt a feladatot, ám a gyeplő mégis a házasulandók, elsősorban a jövendőbeli ara kezében marad, és ez így is van jól.

Ha a menyegződre készülsz, elegendő időt kell szánnod az előkészületekre, hiszen az időnyomás könnyen elveszi a szívesen végzett tevékenységek örömét is, és nagy kár lenne éppen az esküvőszervezést kitenni ennek a veszélynek.

Mikor kezdődjön az esküvőszervező munka?

Akkor, amikor kiválasztod a társadat, aki nem pusztán az esküvői szertartás és a lakodalom alatt lesz főszereplő melletted, hanem a házasság remélhetően hosszú és boldog évei alatt is. Ha ezt a lépést elvéted, rövidesen kiderül, hogy az egybekelés látványos ceremónia volt ugyan, de kevés köze volt az életre szóló elköteleződéshez, egymás boldogításának szándékához.

  • Szántál-e annyi időt, fordítottál-e annyi gondot a kiválasztott megismerésére, a kapcsolat építésére, mint amennyit az esküvő körüli felhajtásra?
  • Végiggondoltad-e közös értékeiteket, céljaitokat legalább olyan alaposan, mint a meghívottak listáját vagy a lakodalmi menüt?
  • Felmérted-e, hogy a szertartás a lényegnek csupán a külső megjelenítése és nem maga a lényeg.

Ha igen, jó úton jársz! Öltözz bátran a kiválasztott gyönyörű ruhába, teremtsd meg a vágyva vágyott körülményeket, és induljatok együtt a közös útra, melynek első, rendkívüli jelentőséggel bíró lépése a szertartás, az „igen” kölcsönös kimondása.

Ez esetben az esküvő időtartamát tekintve csupán egy röpke epizód lesz az életetek filmjében, tartalmát megőrizve viszont évtizedeken át tartó bizalmi keret, melybe nehéz időkben kapaszkodni tudtok, a könnyebb, szép időszakokban pedig örömmel és hálával gondolhattok rá.

Kezdd tehát a leglényegesebbel az esküvőszervezést, így tarthattok családias és meghitt, vagy akár hetedhét országra szóló lakodalmat, és boldogan élhettek, míg meg nem haltok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük