Melyik parfümöt válaszd? Édes, vagy citrusos? Két titok a cikkben!

Nem tudod melyik parfüm illik Hozzád a legjobban? Órákat állsz a drogériákban és nem tudsz dönteni, pedig a kínálat felét magadra fújtad már? Segítünk neked egy kicsit, hogy könnyebben eligazodj a parfümök csodálatos világában.

Egy nő személyiségének – természetesen így van ez a férfiaknál is – ugyanúgy fontos összetevője a hozzá illő parfüm, mint a megfelelő ruha, cipő vagy smink. Amennyiben valamelyik összetevő nincs összhangban a többivel, nem lesz harmonikus a megjelenésed. Tudod, amikor úgy érzed, hogy valami nem stimmel. Lehet, hogy először nem jössz rá, hogy mi az, csak nem érzed magad jól a bőrödben.

Minden nőnek meg kell találnia a saját illatát, de olykor ez nem is olyan könnyű feladat. Biztos jártál már te is úgy, hogy túl sok illatot szagolgattál és a végén már rosszul voltál az illatorgiától. Persze eredményre nem jutottál, csak egy-két parfümmel befújt papírcsíkocska volt a zsákmány, nem más.

Titok1: Tudtad, hogy a parfüm „kóstolást” is megfelelően el kell sajátítani?

A legtöbb helyen ki vannak téve az itatóspapír darabkák, valamint a parfüm teszterek és erre fújják a vásárlók a parfümöket.

Ha igazán hiteles eredményt szeretnél kapni, mártsd bele a papírcsíkot az üvegbe és hagyd magától párologni a rajta lévő illatot. Ugyanis a parfümök felső regiszterében található, leghamarabb felszabaduló komponensek rögtön érezhetők az üveg kinyitásakor.

Parfüm – édes vagy citrusos illik hozzád?

Pár perc múlva újabb összetevők kezdenek el aktiválódni, majd a legvégén, hosszabb idő múlva az alapjegyek szabadulnak fel. Ezért van az, hogy azt az illatot, ami még a parfümériában tetszett, később már nem is érzed olyan kellemesnek.

Gondold át, hogy melyik alapkategóriába tartozó illatok állnak Hozzád a legközelebb. Próbáld meg azt a trükköt bevetni, hogy kizárod azt az alapillatot, amit egyáltalán nem szeretsz. Például, ha ki nem állhatod a vaníliát, akkor valószínű, hogy nem fogod szeretni az édeskés illatcsaládokat.

Próbálj valami gyümölcsös, citrusos megoldást. Viszont, ha a fanyar illat nem tetszik, akkor „kóstolj” édes-fűszeres illatokat.

Az illatokat ugyanúgy kell „ízlelgetni”, mint az ételt vagy egy finom bort.

Nagyon fontos az első benyomás, ami először nem tetszik, később sem fog, ne erőltesd! Olyan ez, mint amikor egy  szép ruhában valahogy mégsem érzed jól magad: mindegy, hogy a színe nem áll jól, vagy a formája, a lényeg, hogy nem klappoltok össze.

Titok2: a bőröd

Még egy titok: a bőröd úgy viselkedik, mint végső komponense a parfümödnek. Tehát nagyon fontos ismerned a saját bőrödet és ennek megfelelően választani hozzá illő parfümöt.

Ha olajosabb, tartózkodj a túl nehéz illatoktól, válassz inkább könnyed virágos, gyümölcsös változatot. Ha viszont száraz, akkor kipróbálhatod a fűszeres illatok varázslatos világát. Jó tanács: ne dörzsöld össze a parfümmel befújt csuklóidat, ilyenkor megtörik az illat szerkezete és nem ugyanazt az élményt adja majd. Az úgynevezett pulzuspontokra fújj a parfümödből, vagy hagyományos – romantikus filmekben látott – módon sétálj bele a kifújt illatpermetbe. Ha magadon is szeretnéd érezni, mehet egy kevés a dekoltázsra, viszont a legtartósabb, ha a hajadra is jut belőle.

Az illatok variációja tengernyi, találd meg az egyéniségednek megfelelő kombinációt, és teljesebbé válik tőle a személyiséged.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük