Menyasszony dilemma

Menyasszonyok figyelem! Diéta tippek, ha esküvőre készülsz!

Az esküvő egy gyönyörű szertartás, két összetartozó ember ünnepe. Ugyanakkor kár lenne tagadni, hogy mennyi stresszel is jár, főleg a menyasszony számára. Ha az életedben valamikor, hát most biztosan a legjobb formádat szeretnéd hozni, a legjobban mutatni az esküvői ruhában és fotókon, amiket évtizedek múlva is elő fogsz venni.

Egy felmérés szerint a menyasszonyok több mint 70%-a le akar fogyni az esküvőig. Egyharmaduk azonban olyan módszereket választ, amiknek semmi közük az egészséges táplálkozáshoz. Inkább böjtölnek, koplalnak, fogyasztó tablettákat szednek és más veszélyes “csodaszerekre” hagyatkoznak. Az eredmény pedig lehet, hogy semmi vagy néhány leadott kiló, de lógó bőr és az egészségi állapot romlása lesz.

Egészen biztos, hogy nem szeretnéd magad gyengének, letargikusnak, erőtlennek érezni életed legszebb napján. Ragyogni akarsz kívül-belül és ezt el is érheted, ha a fogyókúrát okosan oldod meg. Ebben segítünk!

Tűzz ki időpontot az edzésre és mindig ragaszkodj hozzá!

A mozgást nem tudod megúszni! Gyakran hallani a menyasszonyoktól, hogy most túl fáradt voltam, túl sokfelé kellett rohangálnom egész nap, emiatt nem jutott idő az edzésre. A mozgás ne a legutolsó legyen a fontossági listádon, ha valóban fontos, hogyan fogsz festeni a nagy napon! Kutatások igazolják, hogy mind a motiváció, mind az állóképesség csökken, ha kihagysz egy-két napot az edzésben. A legtöbbek számára a reggel a legideálisabb napszak a mozgáshoz, de vannak, akik inkább az estét részesítik előnyben. Ezerféle mozgásforma létezik, hidd el, köztük van az is, amit te is meg tudsz szeretni! Válassz egy napszakot, egy nagyjából órát és minden napodat úgy tervezd meg, hogy az beleférjen!

Tiszta és egészséges táplálkozásra törekedj!

A tiszta, azaz természetes, hozzáadott anyagoktól mentes élelmiszerek a legjobb társaid lesznek a fogyásban. Ne feledd, minden döntésed számít! Az is, amikor egy stresszes nap végén teletömöd magad csokival, csak mert megérdemled és csak mert egyetlen alkalomról van szó. Változtass a szemléleteden és nézd azt, hogy lehet, hogy egyes ételekről le kell mondanod, de amiket ezentúl fogyasztasz, azok révén fogod elérni az álomsúlyodat, a legjobb formádat az esküvődre!

Igazítsd az alakod a ruhádhoz!

Ha például pánt nélküli ruhát fogsz viselni, koncentrálj a karizmaid és a hátizmok formálására, hiszen ezek fognak leginkább látszódni. A hasizmok erősítése, a derék karcsúsítása minden ruhánál kulcsfontosságú. Hacsak nem miniben mondod ki a boldogító igent, a lábizmokat kicsit háttérbe szoríthatod.

Ne elérhetetlen álmokat kergess!

10 kg-ot leadni egy hónap alatt megvalósítható cél. Ha ennél többet akarsz fogyni, adj magadnak 4-6 hónapot! Kezdd korán mind a diétázást, mind a mozgást és végig légy következetes, hiszen ez a te érdeked, senki másé!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük