Miért Párizs, Milánó és New York a szépségipar fellegvárai?

Biztosan te is elgondolkoztál már azon, hogy miért pont Párizs, Milánó és New York nevéhez kapcsolják a szépségipar fellegvára megnevezést.

Jellemzően ezeknek a városokban találhatóak a nagy divatházak gyárai, ahol az elegáns darabok készülnek. Ezekben a városokban utcahossz sorakoznak a nagy divatházak üzletei. Milánóban a divat főutcája a Via Monte Napoleone, Párizsban a Rue du Faubourg Saint, New Yorkban pedig a Fifth Avenue.
Amelyik divatcég nem tud ezeken az utcákon üzletet bérelni, azt nem is jegyzik a szépségiparban. Ezeken az utcákon biztosan van üzlete Cartiernek, Moshinonak, Guccinak, Puccinak, Missoninak, Roberto Cavallinak, Bulgarinak, Tiffanynak, Valentionak, Malonak, Valentionak, Yves Saint Laurentnek vagy akár Karl Lagerfeldnek.

Mindegyik városban van egy időszak, amit divathétnek neveznek, ekkor mindent áthat a divat, a szépség világa. A kifutókon a legújabb trendek modelljei vonulnak végig, a divatutcákat pedig ellepik az újdonságok és jellemzően a nők tömegei. Ha te is belevetnéd magad ebbe a vibráló közegbe, akkor egyszer mindenképpen látogass el valamelyik divathét rendezvényeire. Amennyiben divatőrült vagy, nagyon jól fogod magad érezni, ha viszont vásárolni szeretnél, mindenképpen vastag pénztárcával érkezz. Ezek a divathetek azért is számítanak nagy eseménynek, mert a neves divattervezők szépséges ruháit ekkor tudják megrendelni a különböző üzletek.

Ha pedig a nagy nézelődésben elfáradsz, akkor kellemes helyeken pihenhetsz meg, minden nagy divatházhoz kapcsolható valamilyen kulináris élvezeteket nyújtó kávézó vagy étterem.

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük