Mit tegyél, ha hosszú? Mármint a hajad!

Te is unod már azokat a hajpraktikákat, amiknek egyszerűen semmi eredménye, mégis a csapból folynak? Akkor, íme: azok a természetes tanácsok, amiket még nagymamáink javasoltak a hosszú hajkoronához.

Kamillapakolás
Ha esetleg homok-szőke vagy, sötétebb szőke a hajad színe, de világosabbat szeretnél, és a festés szóba se jöhet nálad, akkor bátran használhatod ezt a „világosító” módszert.
Először is szedj egy jó adag kamillát, majd szárítsd őket ki a napon. Ezután áztasd ki egy befőttesüvegnyi vízben a virágokat. A kapott sárgás folyadékot összekeverheted gyógyszertári sima krémmel, hogy könnyebb legyen felvinni a hajadra. Háromszori alkalom után már látható eredményt okoz.

Olajos tojás
Ha hullik a hajad csak annyi a dolgod, hogy betérsz a legközelebbi gyógyszertárba és ráböksz a ricinusolajra. Igen olcsó, mindamellett rengeteg jótékony hatása van. A következő lépés, hogy veszel a sarki kisboltban tojást. Egyszeri adaghoz elég egyetlen egy. Ha hazaértél már teheted is a tálba a két evőkanálnyi ricinusolajat mellé a tojás sárgáját. Összekevered, és már mehet a hajtövekre. 20 perc után pedig mindenféleképpen mosd le a hajadról. Ez a praktika megelőzi a hajhullásod.

Répás tojás
Egészségesebb és fénylőbb hajat szeretnél? Elő a turmixgépet, a salátába szánt répát és a reggelinek való tojást! Turmixold őket össze és már teheted is a hajadra. Garantáltan tetszeni fog a végeredmény!

+1:

Elalvás előtt fond be lazán a hajad. Nem leszel annyira kócos reggel így jelentősen csökkentheted a törött hajvégek számát. Mindezek mellett természetesen figyelj oda, hogy a megfelelő sampont és balzsamot válaszd, illetve hajmosás után csak a tövét szárítsd meg a hajadnak, mert ezzel a taktikával ugyancsak megelőzheted a törött hajvégeket.

Ha még inkább kedvezni akarsz a hajadnak, akkor csak hetente egyszer moss hajat vízzel és samponnal. A többi alkalommal használj inkább száraz sampont. A hajad hálás lesz érte.

Talán nem tudtad, hogy nem csak kívülről kell táplálni a hajat, hanem belülről is. Tehát fontos, hogy mit eszel és az is, hogy mennyit iszol. Ennek érdekében építs be étrendedbe vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket is.

 

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
WTN CIKLUSBARÁT KRÉM YAM GYÖKÉR KIVONATTAL
WTN természetes progeszteron krém

ciklusbarát kérm yam gyökér kivonattal

aktuális ár