Körömlakk

Nem reménytelen: Így szedd ki a szőnyegből a körömlakkot!

Az egyik legkellemetlenebb baleset, de megtörténik, nem is egyszer. Márpedig előszeretettel használunk gyorsan száradó körömlakkot, ami még tovább nehezíti a helyzetet ilyenkor. Ha a kis üveg vagy az ecset kicsúszik a kezedből, mégsem kell rögtön könnyeket hullajtanod a szőnyeg felett! A takarítás szakértőinek erre is van megoldása!

Ha a körömlakk a ruhádat, a törölközőt vagy párnahuzatot pecsételi össze, könnyebb a dolgod, hiszen ezeket a holmikat bedobhatod a mosógépbe. De mi van akkor, ha a körömlakk a szőnyegre vagy a kanapéra cseppen?

Végy egy szöszmentes rongydarabot és itass fel vele annyi körömlakkot, amennyit csak tudsz. Ezután használj folteltávolítót és dörzsöld át vele a körömlakk foltot. Ha úgy látod, viszonylag sikeres voltál, szintén egy szöszmentes ruhát nedvesítsd meg meleg vízben, és azzal távolítsd el a folteltávolító maradékát a szőnyegből. Utána egy másik rongy segítségével szárítsd fel a foltot.

Egy másik módszert is kipróbálhatsz! Amint felfedezed, hogy a körömlakk lecseppent a szőnyegre, nedvesíts be a foltot hideg vízzel. 15-20-szor fújj rá hajlakkot, majd 3-5-ször locsolj rá egy kevés alkoholt. Erős sörtéjű kefével dörzsöld át alaposan a foltot, kb. 1 percig. Közben önts rá hideg vizet. Addig ismételd, míg a folt már teljesen elhalványul.

A körömlakk folt kiszedéséhez ablaktisztító folyadékot is használhatsz! Miután felitattad a körömlakkot egy rongy vagy papírtörlő segítségével, egy kevés ablaktisztító folyadékot önts rá. Kefével körkörös mozdulatokkal dörzsöld át. Hideg vízzel öblítsd ki az ablaktisztítót a szőnyegből, ezután a foltnak el kell tűnnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük