Parfüm télen, nyáron, mindenkor

Parfüm nélkül soha ne indulj el, mert azzal lesz teljes az összhatás, amit kelteni szeretnél a környezetedben. Manapság arra már nincs idő, hogy megszerettessük magunkat, hogy bebizonyítsunk, milyen értékes nők vagyunk, sokkal gyorsabban célt kell érnünk azzal a bizonyos első benyomással. Persze az sem mindegy, hogy milyen célt szeretnénk elérni, kinél, és mennyire mély nyomot szeretnénk hagyni a másikban, vagy másokban. Ennek megfelelően lehet és kell is megválogatni az illatainkat.

Mivel a bőröd a parfüm utolsó komponense, az sem mindegy, hogy milyen a testhőmérsékleted, ami persze évszaktól függően is változhat. Vannak kifejezetten nyárra szóló illatok, hiszen a bőr nyáron elég magas hőfokú, intenzívebben kibontja a parfümökben rejtőző mély illatokat. Télen viszont fordítva működik a dolog, így akkor koncentráltabb parfüm a jó választás. Így hát mondhatjuk, hogy egy jó parfüm megválasztása igen soktényezős feladat.

A legfontosabb azért mégis csak az, hogy harmonizáljon az egyéniségeddel. Ha a végzet asszonya típus vagy, és ezt a karakterjegyedet akarod hangsúlyozni, akkor nem választhatsz friss, gyümölcsös parfümöt, és fordítva is igaz: hamvas tinédzserek ne használjanak fűszeres, buja illatot. Bár ezeket a szabályokat is felül lehet írni, ha megbízható orrod és ízlésed van, de azért nem árt az óvatosság. Az illat ugyanis beszédesebb, mint gondolnád, és sokkal többet elárul rólad, mint néhány szó vagy mondat.

Szerencséd van, ha az a típus vagy, aki megtalálta a saját illatát, és semmiképpen nem hajlandó változtatni rajta. Ez időnként mindenkinek sikerülhet, de ahogy változnak az idők, mi is változunk, és ami tegnap még tökéletes volt, mára idejét múlttá válhat. Így előfordulhat, hogy a megfelelő alkalomra a megfelelő parfümöt keressük, és legtöbbször sikerül is a kiválasztott illattal elérni a kívánt hatást. Ha tanácstalanok lennénk, kérjük ki jó orrú barátnőink véleményét.

Végül gondolkodjunk el azon, hogy az a parfüm, ami egész nap beburkol bennünket, elég beszédes lesz-e az esti randevúnkhoz, amikor hódítani akarunk. Ha igen, ha nem, mindenképp azt javaslom, hogy legalább két-három üveg parfüm legyen a polcodon, hogy ki tudd választani a mindenkori igazit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük