Progeszteron krém – tudnivalók, használat, hatások

A női testet két fő nemi hormon szabályozza, egyik a progeszteron, a másik pedig az ösztrogén. Ha e kettő harmonikus összhangban termelődik, akkor a női szervezet termékenység szempontjából normálisan tud működni. Tehát, ha nálad minden rendben van, akkor testileg és lelkileg is garantált számodra az egészséges babavárás, ha esetleg azt tervezed.
A civilizációs betegségnek is számító ösztrogéndominancia miatt napjainkban már egyre népszerűbb a mesterséges alapanyagú szerek helyett a természetes progeszteron krémek használata. Nem csoda, hiszen megannyi kellemetlen és komoly nőgyógyászati megbetegedés, többek között az endometriózis, a mióma, a PCOS, az inzulinrezisztencia és a meddőség melegágya lehet az ösztrogén túlsúly, ami egyben progeszteron hiányt eredményez. A progeszteron hiánya menstruáció előtti barnázással, fejfájással, stresszel, csökkent libidóval, ödémával, PMS-sel, szédüléssel és mellfeszüléssel járhat együtt. Ezért mindenképpen érdemes elgondolkoznod a progeszteron krém használatán.

Progeszteron krém

A természetes progeszteron krém használata kiváló módja a progeszteron szint növelésének. A szintetikus progeszteron készítmények nem ugyanúgy stimulálják az idegvégződés helyét, mint a természetes krémek, viszont általában mellékhatást is generálnak a szervezetben. Ezzel szemben a természetes progeszteron molekuláris szerkezete megegyezik a női test által előállított hormon szerkezetével, ezért hatékony és százszázalékosan biztonságos is. A természetes progeszteron krémek fő összetevője a mexikói yam gyökér kivonat, ami egy diosgenin nevű vegyületet tartalmaz, ami a progeszteron elő-anyaga.

Progeszteron krém hatóanyag (yam gyökér)

A természet gyógyhatású készítményeinek elkötelezett hívei egyértelműen kiállnak amellett a tény mellett, hogy kevés egészségesebb és megbízhatóbb hatóanyag létezik, mint amelyekkel a gyógynövények fel vannak vértezve. Ebből kifolyólag tökéletes pozitívum, hogy a progeszteron krém hatóanyag (yam gyökér) valódi természetes eredetű anyag.

A természetes progeszteron elő-anyagát magas koncentrációban tartalmazó mexikói yam gyökér bizonyult eddig a legalkalmasabbnak arra, hogy alkalmazásával a szintetikus hormonkezelések veszélyeit kiküszöböljék. A yam gyökér hatása azért bizonyul megfelelőnek, mert a benne lévő hatóanyagokból a szervezet képes progeszteronhormon előállítására. Hatóanyagának, a diosgeninnek a kémiai szerkezete hasonlít leginkább a szervezet által termelt progeszteronéhoz.
A trópusi eredetű vad yam gyökér hatóanyagának köszönhetően a ciklus szabályosabbá válhat és az életminőséged javulásában is érezhető változás következhet be, ha ilyen hatóanyagú terméket viszel be a szervezetedbe, például progeszteron krém formájában. Várhatóan napjaid energikusabban fognak telni, ritkábbak lesznek a közérzettel kapcsolatos problémáid, de a változókorban, vagy depressziós időszakban is a kellemetlen panaszok javulását tapasztalhatod ennek a minőségi hatóanyagnak a rendszeres használatával.

Progeszteron krém hatása

Hogy mi lehet valójában a progeszteron krém hatása?
– Növeli az immunsejtek mennyiségét, ezzel együtt erősíti az immunrendszert.
– Késlelteti az öregedést.
– Elősegíti a ráncok kisimulását.
– Csökkenti a rák kialakulásának valószínűségét.
– Hatására kitolódhat a menopauza.
– Csökkenhetnek a klimaxos tüneteid.
– Támogató segítséget nyújthat a depressziód leküzdésében.
– Csökkenti a szervezetedben a stressz hatásait.
– Jelentősen csökkentheti a szervezetedben az öregedéssel összefüggő betegségek kialakulását.
– Mérsékelheti a vérrögképződést a vénáidban.
– Elősegíti az antitesttermelést.
– Segíthet a reumatikus fájdalmak megszüntetésében.
– Hatásos lehet az egészséges fogyás előidézésében.
– Erősíti az emlékezőtehetséget.
– Csökkentheti az idegesség okozta tüneteket, nyugtató hatással lesz rád.
– Ezek mellett alkalmas a szexuális energia, a teljesítőképesség növelésére, valamint a depresszió leküzdésére férfiak esetében is.
– Ráadásul csökkentheti az időskori pigment foltokat, lelassítja a bőrvékonyodást, növeli a bőr megújulási képességét, javítja a csontsűrűséget, a körmök állapotát, vastagítja a hajszálakat.

Progeszteron krém barnázás

A legtöbb nő találkozott már a barnázással, ki így, ki úgy. Valószínűleg ez alól te sem vagy kivétel. Nem kell megijedned, a menstruációs vérzés előtt jelentkező barnás hüvelyváladék nem minden esetben jelent rosszat. Az a barnázás, amely az esedékes menstruáció előtt egy héttel jelentkezik és nem tart tovább egy napnál, az esélyesen a beágyazódási barnázás. Azért is hívjuk így, mert ilyenkor ágyazódik be a megtermékenyített petesejt a méhnyálkahártyába. Illetve azért is történhet ilyenkor barnázás, mert ilyenkor egy nagyon rövid időre megemelkedik az ösztrogén szint és hirtelen egy pillanatra leesik a progeszteron szint, közvetlen mielőtt a sárgatest átvenné a progeszterontermelést. A sárgatest akkor veszi át a progeszterontermelést, amikor a megtermékenyített petesejt azt az üzenetet adja az agynak, hogy megtörtént a terhesség létrejötte és ezért mindenképpen meg kell tartani a méhnyálkahártyát. Fontos megjegyezni, hogy több napig tartó barnázás véletlenül sem jelent beágyazódási barnázást, ezért érdemes mielőbb orvoshoz fordulni. Ennek ellenére mégis jó tudni, hogy hátterében akár komolyabb probléma is húzódhat. Első és legfontosabb tisztázni azt, hogy a barnázás nem jelenti a menstruáció megjöttét. A menzesz mindig akkor kezdődik, amikor az első vérpöttyöket észleled. Amennyiben a menzesz kezdete előtt arra leszel figyelmes, hogy barnás hüvelyváladék távozik a szervezetedből, érdemes odafigyelni, mert ez akár a hormonháztartás felborulását is jelezheti. A menzesz előtt néhány nappal, akár egy héttel korábban megjelenő barnázás leggyakoribb oka ugyanis a progeszteronhiány. Szerencse, hogy a progeszteron krém barnázásra is jó megoldás lehet.

Progeszteron krém teherbeesés

A progeszteron az egyik legfontosabb női hormon, melynek a szabályos menstruáció, valamint a várandósság létrejöttében és megtartásában van nagy szerepe. Hiányában a tüszőrepedés és a beágyazódás nem valósul meg, így a meddőség egyik fő okozójaként tartják számon. A peteérés előtt szintje minimális, azonban ovulációt követően a progeszteron mennyisége – optimális esetben – hirtelen megemelkedik, és ha létrejött a terhesség, akkor nem is esik vissza a menstruáció várható időpontjában sem. Ezért a progeszteron krém teherbeesési szándék esetén is jól jöhet, ugyanis, ha problémád van a progeszteron szinteddel, akkor a progeszteron krém segíthet a pótlásban.
Amikor egy megtermékenyített petesejt beágyazódik a méhedbe, a szervezeted továbbra is progeszteront termel. Néhány hét elteltével a méhlepény átveszi a sárgatest szerepét és ezután ez lesz a progeszteron fő forrása. Normális terhesség további részében viszonylag nagy mennyiségben állítja elő a hormont a szervezeted. Azonban, ha a progeszteron szinted nem megfelelő, akkor a terhességed első szakaszában mindenképpen érdemes progeszteron krémet használnod ahhoz, hogy a progeszteron szinted optimális legyen a babád fejlődéséhez.

Progeszteron krém PCOS

Ha egy nőnél szabálytalan menstruációs ciklus, túlzott arc- és testszőrzet, felnőttkori pattanásosodás, súlynövekedés, terméketlenség és a petefészkek megnagyobbodása tapasztalható, akkor elképzelhető, hogy policisztás petefészek szindrómában, azaz PCOS-ban szenved az illető. Ez a szindróma a termékeny korú nők öt-tíz százalékát érinti, illetve a szabálytalan menstruációs ciklustól szenvedő nők körében körülbelül hetven-kilencven százaléknál tapasztalható.
A PCOS-ben szenvedő nők esetében a depresszió, a szív- és érrendszeri betegségek és az endometriális daganat kialakulásának kockázata is jelentősen nagyobb.
Természetesen a progeszteron krém PCOS esetén is használható, de ebben az esetben nem szabad azt gondolnod, hogy a progeszteron krém elegendő a problémádra. Viszont a hormontermelő szervek működését támogató terápiába nagyon jól beépíthető.

Progeszteron krém menopauza

Ha közelítesz a változó korhoz, akkor fel kell arra készülnöd, hogy a változókor során a petefészek működése lecsökken, a peteérés elmarad, majd megszűnik a menstruációd. A menopauza során nemcsak az ösztrogén szintje csökken le, hanem a progeszteroné is. A petefészek ösztrogéntermelését a zsírszövet részben átveszi, a progeszteroné viszont szinte teljesen megszűnik, illetve kis mennyiségben még a mellékvesék állíthatnak elő. A tünetek enyhítésére a progeszteron krém menopauza esetén is jó megoldás. Alkalmazását időzítsd két hetes ciklusokra.

Progeszteron krém tapasztalatok

A progeszteron krém tapasztalatok alapján nem szárítja a bőrt, nagyon jól hidratál, ráadásul tartósítószert sem tartalmaz. Jól kenhető és felszívódó krém. A visszajelzések alapján már 2 hónap használat után észrevehető változásokat tapasztalhatsz, a korábbi panaszaid csökkennek vagy megszűnnek.

Progeszteron krém vélemények

A progeszteron krém a vásárlói vélemények alapján egy csodálatos termék. Több vásárló számolt be jótékony hatásáról. Beszámoltak többek között a rendszertelen menstruációs ciklus helyreállásáról, a különböző vérzészavarok megszűnéséről. A fájdalmas-görcsös menstruációs tünetek megszűnéséről. A klimaxos és menopauza tünetek mérséklődéséről számoltak be a krémet huzamosabb ideig használók.