Súlyleadás vagy zsírcsökkentés?

Futás

Ha szeretnénk jobban elmélyedni a fogyás “tudományában”, egy fontos különbséget ismernünk kell. Mégpedig a súlyvesztés és a zsírvesztés fogalma közti különbséget. Leadhatsz súlyt, akár 5-10-15 kg-ot is, de lehet, hogy közben zsír borítja az egész testedet.

A fogyás tehát a testtömegből való teljes veszteséget jelenti, amibe beletartozik az izmok és a víz súlya is. De ki szeretne pl. izmot veszíteni? Mindannyian a zsírból akarunk leadni, ami ott éktelenkedik a hasunk, a csípőnk, a combunk, a fenekünk környékén. Ez akadályozza meg, hogy beleférjünk a kedvenc farmerunkba és ez veszélyezteti az egészségünket is.

Az, hogy fogytunk, tehát nagyon képlékeny kijelentés. A mért testsúlyunk azon is múlik, hogy a gyomrunk, a húgyhólyagunk, a beleink mennyire vannak tele, mennyi súlyt tartalmaznak. Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, valójában mennyit fogytunk, ha a testzsír százalékot mérjük. Egy férfinál az egészséges a 10%, egy nőnél a 15% testzsír. Ha nem a testsúlyoddal van problémád, hanem a zsírmennyiséggel, vajon tudod-e a zsírraktárakat anélkül is csökkenteni, hogy fogynál?

Tudod! Az első lépés az erősítés. Fókuszálj a kardió edzésre és végezz mellette rengeteg erősítő gyakorlatot is. Az erősítő edzés építi az izomzatot, javítja az anyagcserét és hatékonyabban égeti a kalóriát. A kardiózás szintén fontos, de nem elég, ha csak ezt csinálod. A túl sok kardió és mellé a kevés erősítő edzés inkább izomveszteséget fog eredményezni. Ilyenkor lép fel az a helyzet, hogy valaki vékony, mégis zsíros. A mérleg ugyan nem mutat sokat alatta, de izomzata alig-alig van és kevésbé egészséges is.

Vékonynak és egészségesnek kell lenni, ez az alapvető cél. Ehhez pedig egészséges izomzatra kell szert tenni. Mikor elkezded az erősítő edzéseket, a mérleg többet fog mutatni a kezdeti súlyodnál. Ne ijedj meg, ez az izomtömeg növekedésének a jele! A zsírt idővel felváltja az izom és akkor a súlyod is lejjebb megy.

A mozgáson kívül a másik módszer, hogy zsírból veszíts súlyt, hogy odafigyelsz a táplálkozásra. Válassz olyan ételeket, melyek növelik az izmokat, mint a sovány húsok és a fehérjék. A keményítős szénhidrátokat kerüld, ahogyan az üres kalóriákat is, mint a cukros üdítők, édességek. A feldolgozott élelmiszerek helyett válassz természetes, nyers ételeket, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyest, teljes értékű gabonát és tojást. A hidratálást se hanyagold el, hiszen az izmok fejlesztéséhez ez elengedhetetlen.

Ha zsírból szeretnél leadni, ne ugrálj folyton a mérlegre, mert semmi értelme. Ne feledd, csak a zsírraktárakat szeretnéd csökkenteni, nem a teljes testsúlyodat! Mérleg nélkül is észre fogod venni, hogy a ruháid jobban állnak rajtad, jobban beleférsz a régi darabokba és jobban is érzed magad. És ez az, ami az egészben a legfontosabb!

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
WTN CIKLUSBARÁT KRÉM YAM GYÖKÉR KIVONATTAL
WTN ciklusbarát krém

természetes progeszteron krém

aktuális ár